Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Το χρονικό του εγκλήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο

17.06.2021 | 20:07 Eνσωμάτωση

Τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, ο 32χρονος πιλότος καλεί την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα η 20χρονη Καρολάιν βρίσκεται νεκρή από τους αστυνομικούς.

Ήταν 11 Μάϊου όταν οι αστυνομικοί μπαίνοντας από το παράθυρο της πίσω αυλής της μεζονέτας στην πάροδο της οδού Παναγούλη στα Γλυκά Νερά αντίκρυσαν ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα. Την 20χρονη Καρολάιν δολοφονημένη δίπλα από το 11 μηνών κοριτσάκι της και τον 32χρονο σύζυγό της λίγο πιο δίπλα δεμένο.

Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός από τη βαρβαρότητα του εγκλήματος. Από την πρώτη στιγμή συστήνονται δύο ομάδες από τη διεύθυνση εγκλημάτων κατά ζωής και κατά ιδιοκτησίας.

Η μία επικεντρώθηκε στις έρευνες στο σπίτι και η άλλη στην αναζήτηση μαρτυριών από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και αλλά και οπτικού υλικού από κάμερες που πιθανόν να έχουν καταγράψει την πορεία των δραστών και κυρίως τον τρόπο διαφυγή τους.

Η πρώτη κατάθεση του πιλότου

Από την πρώτη στιγμή καλείται για κατάθεση ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν ο οποίος κάνει λόγο για τρία άτομα που εισέβαλλαν στη μεζονέτα περίπου στις 4 και μισή τα ξημερώματα και διέφυγαν περίπου δύο ώρες μετά.

Οι αξιωματικοί συλλέγουν στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος αναζητώντας αποτυπώματα και δείγμα DNA των κακοποιών, καθώς σύμφωνα και με την κατάθεση του 32χρονου παρέμειναν μέσα στο σπίτι για αρκετή ώρα και πάλεψαν με την 20χρονη πριν τη σκοτώσουν.

Επίσης ελέγχουν τις εσωτερικές κάμερες του σπιτιού και διαπιστώνουν ότι λείπει η κάρτα SIM. Άμεσα τα ευρήματα στέλνονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι αστυνομικοί όμως πέφτουν σε τοίχο. Το κουβάρι της δολοφονίας δεν ξετυλίγεται και οι έρευνες παραμένουν στο σκοτάδι. Το ίδιο συμβαίνει και με την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών πριν και μετά την αποτρόπαια δολοφονία.

Το σκίτσο του «κοντού»

Ο 32χρονος πιλότος καλείται εκ νέου στην Ασφάλεια Αττικής για συμπληρωματική κατάθεση. Του δείχνουν φωτογραφίες ποινικών ενώ του ζητούν έχοντας δίπλα του ειδικό σκιτσογράφο να περιγράψει τον λεγόμενο κοντό που από την πρώτη στιγμή είπε στους αστυνομικούς ότι κατάφερε να δει τα χαρακτηριστικά του.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε ένα άτομο που ισχυρίστηκε ο σύζυγος της Καρολάιν ότι έμοιαζε περισσότερο στον δολοφόνο που έδινε εντολές στους άλλους δύο. Δεν προκύπτει όμως τίποτε ούτε μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για συγκεκριμένο πρόσωπο.

Η επικήρυξη

Από την πρώτη στιγμή με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι δράστες της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν επικηρύχθηκαν με το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ. Κάτι πρωτόγνωρο σε μία υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου.

Οι αστυνομικοί επιστρέφουν στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη. Αναζητούν ένα στοιχείο, μία μαρτυρία που θα λύσει τον γρίφο. Μάταια όμως. Όλες οι ελπίδες έχουν στηριχθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια που εργάζονται νυχθημερόν.

Λίγες ημέρες μετά η πόρτα του σπιτιού θα κλείσει οριστικά με το συνεργείο καθαρισμού.

Σαράντα ημέρες πέρασαν από το στυγερό έγκλημα που μία εικοσάχρονη άφησε την τελευταία της πνοή δίπλα στο μόλις 11 μηνών κοριτσάκι της.

Η αστυνομία εκτιμά ότι έχει φθάσει στην άκρη του νήματος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/06/2021