Ελλάδα

Βγαίνει σήμερα από το «αθόρυβο» η εστίαση – Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

12.06.2021 | 13:07

Ένα ακόμη μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην πλήρη κανονικότητα γίνεται σήμερα. Εστιατόρια, καφέ και μπαρ επαναφέρουν τη μουσική και οι dj επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο.

Με μουσική η εστίαση

Εστιατόρια, καφέ και μπαρ επαναφέρουν σήμερα τη μουσική. Ο περιορισμός, που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις τον περασμένο μήνα, σταματά και οι Djs είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις βάσεις τους. Ο χορός ωστόσο απαγορεύεται.

Τα μέτρα παραμένουν αυστηρά κι οι επιχειρηματίες θα μπορούν να εξυπηρετούν μόνο καθήμενους πελάτες σε εξωτερικούς πάντα χώρους.

Τα πρόστιμα όμως θα είναι τσουχτερά για τους παραβάτες. Στο πρώτο παράπτωμα θα επιβάλλεται 5.000 ευρώ πρόστιμο και στο δεύτερο 15 ημέρες «λουκέτο» στην επιχείρηση.

Παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Από σήμερα χαλαρώνει και η απαγόρευση της κυκλοφορίας αφού δόθηκε παράταση μίας ώρας.

Η κυκλοφορία των πολιτών επιτρέπεται έως και τη μία και μίση αντί για τις 12:30 που ίσχυε μέχρι χθες. Το μέτρο ωστόσο αναμένεται να καταργηθεί από την 1η Ιουλίου.

Με περισσότερο κόσμο θέατρα & συναυλίες

Τα επιδημιολογικά δεδομένα επέτρεψαν την αύξηση στα ποσοστά πληρότητας σε θέατρα και συναυλιακούς χώρους.

Έτσι, από σήμερα η χωρητικότητα στα θεάματα αυξάνεται από 50 σε 75%, έως 1.000 θέσεις σε 70% έως 5.000 θέσεις και στο 65% σε χώρους με 15.000 θέσεις. Για μεγαλύτερη χωρητικότητα, ισχύει  το όριο των 10.000 ατόμων.

Η μάσκα σε κάθε περίπτωση είναι υποχρεωτική για όλους.

Πτωτική η πορεία του κορωνοϊού

Οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, με τους ειδικούς να αισιοδοξούν πως η χώρα μέχρι το φθινόπωρο θα έχει χτίσει ανοσία. Η επιδημιολογική εικόνα παρουσιάζει σημαντική βελτίωση.

Σημαντική αποσυμπίεση καταγράφεται και στο ΕΣΥ, με τον μέσο όρο εισαγωγών την εβδομάδα που πέρασε να διαμορφώνεται σε 128 νέους ασθενείς την ημέρα.

Η διασπορά του ιού μειώνεται σταδιακά και σταθερά, παρόλα αυτά, τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 9.500 ακόμα και σήμερα με τους ειδικούς να διαμηνύουν σε κάθε περίπτωση πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/06/2021

Ελλάδα