Κόσμος

«Έφυγε» από κορωνοϊό ο σκληρός αντιεμβολιαστής της Πάφου

11.06.2021 | 17:27

Υπήρξε φανατικός πολέμιος όλων των εμβολίων και θεωρούσε τον κορωνοϊό μια ασθένεια με χαμηλή θνητότητα.

Και τελικά, ο Κύπριος γιατρός, γνωστός ως ο σκληρός αντιεμβολιαστής της Πάφου, κατέληξε από τις επιπλοκές που του προκάλεσε ο κορωνοϊός.

«Εξαιρετικά λυπηρό για εμάς που τον γνωρίζαμε. Νέος άνθρωπος γεμάτος ζωή, γεμάτος υγεία, έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό», δήλωσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδων Φαίδονος.

Ο 66χρονος γιατρός έκανε σχεδόν καθημερινά αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο facebook, μέσω των οποίων προέτρεπε τον κόσμο να μην εμβολιαστεί.

«Εξέφραζε πάντοτε τις απόψεις του κι αν δείτε και τα social media πάντα είχε άποψη. Και για τα πολιτικά πράγματα, και για την πανδημία και για τον εμβολιασμό, για όλα. Είχε άποψη».

Η Κύπρος σήμερα θρηνεί περισσότερους από 370 νεκρούς από κορωνοϊό. Για τον Μιχάλη Μάρκου όμως, μέχρι να νοσήσει και να εισαχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ήταν μια απλή ασθένεια.

«Ήταν ένας πολύ γνωστός γιατρός στην πόλη μας με έντονη κοινωνική δράση. Ήταν ο άνθρωπος που πάντοτε είχε άποψη. Είχε άποψη για όλα και για όλους. Πολλές φορές οι απόψεις του ήταν αιρετικές».

Η ραγδαία επιδείνωση της υγείας του προέκυψε το τελευταίο 48ωρο, με τους γιατρούς να προσπαθούν μάταια να τον επαναφέρουν από το ελεγχόμενο κώμα.

Ο γιατρός Μιχάλης Μάρκου ήταν μόλις 66 ετών.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/06/2021

Κόσμος