Πολιτική

Μητσοτάκης: Ανοίγει η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων & τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικών ομάδων

08.06.2021 | 13:08 Eνσωμάτωση

Πριν από λίγο πραγματοποιήθηκε συνάντηση της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης  είπε ότι η συζήτηση για τις διευκολύνσεις των εμβολιασμένων θα ανοίξει σύντομα, όταν δηλαδή όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα ανοίξει και η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικών ομάδων όπως οι υγειονομικοί και πως περιμένει σχετικά το πόρισμα της επιτροπής βιοηθικής.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι εξελίξεις στην πανδημία είναι θετικές, το πρόγραμμα Ελευθερία τρέχει με 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα και πλησιάζουμε το στόχο να χτίσουμε τείχος ανοσίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είναι ενθαρρυντική η προσέλευση των νέων ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας σε ότι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων που έρχονται σε επαφή με ευπαθείς.

Τι ανοίγει

Τις επόμενες ώρες θα συνεδριάσει η επιτροπή που θα εισηγηθεί περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, όπως είναι η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας.

Οι αποφάσεις που θα ανακοινωθούν θα αφορούν τόσο την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες όσο και τη χρήση της μουσικής στην εστίαση.

Επισης αναμένεται να ανακοινωθεί ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων ίσως από τα 100 στα 200 άτομα και μάλλον από την 1η Ιουλίου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/06/2021