Ελλάδα

Τα ελληνικά νησιά «θωρακίζονται» για την επιστροφή των τουριστών

07.06.2021 | 20:39

Μετά το CNN που έκανε ειδικό αφιέρωμα στη Μύκονο, τώρα ήρθε η σειρά του BBC να γνωρίσει σε όλο τον κόσμο τις ομορφιές της Μήλου. Το βρετανικό δίκτυο ξεναγεί τους θεατές στο ελληνικό νησί, ενώ προβάλλει την προσπάθεια να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι κάτοικοί της Μήλου μέχρι το τέλος του μήνα.

Η ηρεμία των ελληνικών νησιών ήταν για ένα χρόνο άπιαστο όνειρο …

Τώρα όμως η Μήλος ξυπνάει και ξεκινά τις προετοιμασίες για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο..

Με αυτόν τον τρόπο ο Nικ Μπίκ, απεσταλμένος του BBC στην Ελλάδα, ξεκινά το ρεπορτάζ του από το νησί της Αφροδίτης..

Ο βρετανός δημοσιογράφος ακολουθεί τον Γιάννη Χαβάκη, εκπαιδευτή καταδύσεων, που ανυπομονεί να δείξει τους θησαυρούς του βυθού στους ξένους τουρίστες

«Αυτή τη χρονιά εμβολιαζόμαστε, οι περισσότεροι από τους πελάτες μας είναι εμβολιασμένοι, έχουμε τα τεστ και δε φοβόμαστε»

Η Μήλος θα έχει ολοκληρώσει τους εμβολιασμούς για όλους τους κατοίκους στο νησί μέχρι τα μέσα Ιουνίου

«Η Ελλάδα έχει δώσει προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των νησιών.Αυτό συμβαίνει γιατί τα περισσότερα εξαρτώνται κατά πολύ από τον τουρισμό και θέλουν να δείξουν ότι είναι όσο ασφαλή γίνεται …»

Το BBC επισημαίνει ότι ο τουρισμός είναι αλληλένδετος με την οικονομία του νησιού και τους μικροπαραγωγούς όπως η Στέλλα Τσερόνη που θέλει να πουλήσει στους τουρίστες το αγνό και παραδοσιακό της μέλι..

«Στα ελληνικά νησιά έχουν ξεκινήσει οι καντάδες.Πολλοί επισκέπτες θα πρέπει,όμως, να περιμένουν λίγο περισσότερο πριν έρθουν εδώ και παραδώσουν την καρδιά τους…»

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/06/2021

Ελλάδα