Ελλάδα

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος στον αντιεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή

07.06.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση Novartis, άσκησε κατά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή η εισαγγελία Πρωτοδικών. Η δίωξη Αγγελή, που ασκήθηκε μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, πυροδότησε νέα πολιτική κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αντεισαγγελέας του ΑΠ Ιωάννης Αγγελής, ο δικαστικός λειτορυγός που μίλησε για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis, διώκεται πλέον ποινικά.

H ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά από μήνυση της τέως εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη γιατί σύμφωνα με τον εισαγγελέα πρωτοδικών, ο οποίος διενέργησε την προκαταρκτική εξέταση, το Δεκέμβριο του 2018 δεν παρέλαβε στη Βιέννη από τις αμερικανικές δικαστικές αρχές και το FBI στικάκι usb με στοιχεία για συγγενικό πρόσωπο πρώην Υπουργού Υγείας.

Ο αντεισαγγελέας έχει αρνηθεί την κατηγορία ενώ για άλλα τέσσερα αδικήματα για τα οποία ελέγχθηκε με βάση τη μήνυση της κας Τουλουπάκη η πρόταση είναι τεθούν στο αρχείο.

«Αυτοί που δέχονται να γίνουν απορρυπαντικά στα μεγάλα σκάνδαλα, καταλήγουν μαζί με τις βρωμιές που ανέλαβαν να ξεπλύνουν εκεί που καταλήγουν όλα τα ρυπαρά απόβλητα.»

Για το ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτεται η θεωρία της σκευωρίας πίσω από το πολύκροτο σκάνδαλο της Novartis και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει ποιος είναι ο πρώην υπουργός της ΝΔ τον οποίο προσπάθησε να καλύψει όπως σημειώνουν ο κ. Αγγελής.

Αυτό που είναι πια ολοφάνερο είναι πως η μόνη αληθινή σκευωρία είναι τα ειδικά δικαστήρια που προσπαθεί να στήσει ο κος Μητσοτάκης για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αλλά πάντα έτσι ήταν η Δεξιά και η παράδοση της οικογένειας Μητσοτάκη.

Στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου το Μοσχάτο βλέπει νέα παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

«Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που φαίνεται ότι συνεχίζει να ζηλεύει το έργο του εκλεκτού για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης κατηγορουμένου υπουργού του και από τη θέση της αντιπολίτευσης.»

Ο κ. Αγγελής ελέγχθηκε και πειθαρχικά από το ΣτΕ με το πόρισμα του αντιπροέδρου του ανώτατου δικαστηρίου να έχει συμπεριληφθεί κι αυτό στη δικογραφία που σχηματίστηκε για τον αντεισαγγελέα του ΑΠ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/06/2021