Ελλάδα

Μορφή «επιδημίας» παίρνουν τα «κορωνο-πάρτι» στο Α.Π.Θ.

07.06.2021 | 19:51

Μπαλάκι γίνονται οι ευθύνες για τις αδιανόητες εικόνες με τους χιλιάδες νέους να ξεφαντώνουν με αλκοολ, μουσική και πυρσούς κάθε εβδομάδα μέσα στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ο πρύτανης δηλώνει ότι κάθε φορά που στήνεται κορονοπάρτυ η αστυνομία ενημερώνεται αρκετές ώρες πριν ωστόσο δεν εμφανίζεται ούτε όταν στον χώρο του μπαίνει φορτηγό με ποτά, η αστυνομία από την άλλη οτι δεν μπορεί να παρέμβει σε ενα χώρο με χιλιάδες άτομα και ο εισαγγελέας κάνει την μια παρέμβαση μετά την άλλη. Την ίδια ώρα οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω του πρακτορείου Reuters.

Οι νέοι δεν πτοούνται, τα πάρτι συνεχίζονται, με την δικαιοσύνη να θέλει να βάλει φρένο, την αστυνομία να μην παρεμβαίνει, τις ευθύνες να γίνονται μπαλάκι και το πρακτορείο ροιτερσ να μεταδίδει αυτές τις εικόνες σε όλο τον κόσμο.

Οχήματα με ειδικά εξοπλισμένα ηχοσυστήματα για ακόμη ένα βράδυ μπήκαν στον ρόλο του… DJ και “χόρεψαν” τους χιλιάδες νέους μπροστά από τη Φιλοσοφική σχολή, ενώ ορισμένοι άναψαν και πυρσούς κατά τη διάρκεια του πάρτι…

Μιλώντας στο MEGA ο πρύτανης του Αριστοτέλειου, καταδίκασε την παρουσία των νεαρών ωστόσο υπογράμμισε ότι ενημερώνει την αστυνομία, η οποία ωστόσο δεν δρα!

Με τη σειρά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πετά το μπαλάκι των ευθυνών στην Πρυτανεία και τις εταιρείες security για την αδυναμία περιφρούρησης, καθώς και στην κυβέρνηση για τα περιοριστικά μέτρα που… οδηγούν τον κόσμο σε κορονοπάρτι.

«Κάθε άνθρωπος που κατέχει κάποιο αξίωμα ή θέση εξουσίας οφείλει να αναλαμβάνει το βάρος της ευθύνης του και να μην την μετακυλύει. Το ίδιο ισχύει και για τον Πρύτανη του ΑΠΘ».

«Την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν για την έκβαση της πανδημίας, οι ευθύνες για τα κορωνοπάρτι γίνονται μπαλάκι ανάμεσα στην κυβέρνηση, την αστυνομία και τις πρυτανικές αρχές. Για πόσο καιρό θα παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο;»

 

ΞΕΦΡΕΝΟ ΚΟΡΩΝΟΠΑΡΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 

Το δικό τους «ΑΠΘ» έκαναν και οι Πατρινοί την περιοχή της Πλαζ. Περισσότερα από 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στα δύο διαφορετικά πάρτι. Το ένα…πιο οργανωμένο με DJ και επαγγελματικό φωτισμό…

Και το άλλο τριγύρω από την καντίνα με μεγαλύτερη συμμετοχή. Τα δύο κορωνοπάρτι έληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες με τους νέους ν’ αποχωρούν με τα ποτά στο χέρι.

«Είναι σαν να πηγαίνει κάποιος σε δάσος καλοκαίρι και να ανάψει φωτιά. Αυτά τα κορονοπάρτι λειτουργούν σαν θρυαλλίδες για να ανάψουν μια μεγάλη πυρκαγιά. Επομένως πρέπει να προσέξουμε.»

Οι εικόνες αυτές από όλη την Ελλάδα προκαλούν το λιγότερο ανησυχία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/06/2021

Ελλάδα