Ελλάδα

Εργαζόμενοι Alpha Bank: Ζητούν πλήρη εμβολιασμό, υποχρεωτική άδεια και στέρηση μισθού στους αρνητές

07.06.2021 | 20:01 Eνσωμάτωση

Τοίχος απέναντι στους συναδέλφους τους αρνητές του εμβολίου ύψωσαν για πρώτη φορά εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα προχωρώντας σε μια ενέργεια που μπορεί να αποτελέσει πιλότο και για άλλες εταιρείες. Ο σύλλογος των εργαζομένων της Alpha Bank με επιστολή του προς τη διοίκηση ζητεί τον πλήρη εμβολιασμό των υπαλλήλων και σε όποιον αρνείται να δίνεται 6μηνη άδεια ή ακόμη και να επιβάλλεται στέρηση μισθού. Αποστάσεις από την επιστολή πήρε η διοίκηση της τράπεζας.

Να απομονωθούν οι αρνητές των εμβολίων και να εμβολιαστούν όλοι οι εργαζόμενοι ζητά ο Σύλλογος προσωπικού της Alpha Bank, με επιστολή του στη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού.

«Αν 5 ψεκασμένοι θέλουν να βάζουν σε κίνδυνο 7.000 εργαζομένους είναι δικαίωμα τους αλλά δεν θα τους το επιτρέψουμε».

Επί της ουσίας ο σύλλογος Εργαζομένων της Alpha bank ζητά να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υπαλλήλους του Ομίλου κόντρα σε θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται καθώς όπως αναφέρουν δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν με τις ζωές τους και την υγεία των οικογενειών τους.

Ο σύλλογος εργαζομένων στην Alpha Bank στην περίπτωση που κάποιος αρνητής του εμβολιασμού δεν αλλάξει γνώμη, προτείνει στη διοίκηση της τράπεζας να επικαλεστεί το άρθρο της εργατικής νομοθεσίας βάσει το οποίου «ο εργοδότης μπορεί να αρνηθεί την καταβολή του μισθού για όσο χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των υπόλοιπων εργαζόμενων».

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με μία προσεκτική ανακοίνωση η διοίκηση της Alpha Bank αφού πρώτα τονίζει πως ο Όμιλος από την πρώτη στιγμή πήρε κάθε μέτρο για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των Πελατών της – παίρνει αποστάσεις από την πρωτοβουλία του Συλλόγου προτάσσοντας το ρόλο της πολιτείας αλλά και την προσωπική ευθύνη των εργαζομένων

«Αυτή η προσωπική ευθύνη είναι υψίστης σημασίας και υπερτερεί οποιωνδήποτε απαγορεύσεων ή/και άλλων μέτρων, πολλώ δε μάλλον όταν τέτοια μέτρα δεν τα νομοθετεί η Ελληνική Πολιτεία.»

Όπως διευκρινίζει πάντως η διοίκηση της Alpha Bank θα επιμείνει στην πρόσθετη – πλέον των μέτρων της Πολιτείας – προσπάθεια για την προάσπιση της συλλογικής υγείας των εργαζομένων και του συναλλασσόμενου κοινού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/06/2021