Ελλάδα

LIDL Ελλάς: Σε πρώτο πλάνο η προστασία του περιβάλλοντος

05.06.2021 | 14:26

Όλοι μπορούμε να αναπτύξουμε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και προφανώς ο ιδιωτικός τομέας έχει τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήδη μια σειρά από εταιρείες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες υιοθετώντας στρατηγικές βιώσιμης ανάπτυξης. Σήμερα, παγκόσμια ήμερα περιβάλλοντος, οι κορυφαίες εταιρείες ξεχωρίζουν γιατί με τις δράσεις τους διαμορφώνουν την επομένη ήμερα για έναν υγιή πλανήτη.

H LIDL Ελλάς θέτει σε πρώτο πλάνο την προστασία του περιβάλλοντος, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες αλλά και περιβαλλοντικές δράσεις.

Ο μαραθώνιος καινοτομίας Single Use Plastic Free hackathon είναι η πρώτη δράση ανοιχτής καινοτομίας στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας “Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης”, με την υποστήριξη της Lidl Ελλάς, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, τη διοργάνωση της Crowdpolicy, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στόχος του είναι η ενεργοποίηση της κοινωνίας και των επιχειρήσεων για τη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών και λύσεων που αξιοποιούν την τεχνολογία, για να συμβάλλουν σε μια καθημερινότητα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης.

Το πρώτο SUP Free hackathon πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2020 και παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Συγκέντρωσε το ενδιαφέρον 34 ομάδων και startups από όλη την Ελλάδα.

Πέρα από την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων κατάφερε κάτι εξίσου σημαντικό. Να κινητοποιήσει νέους ανθρώπους προς όφελος ενός σημαντικού ζητήματος και να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας κουλτούρας σεβασμού προς το περιβάλλον.

Πέντε ομάδες νέων, δημιουργικών ανθρώπων, κατάφεραν να διακριθούν στον διαγωνισμό καινοτομίας τον περασμένο Δεκέμβρη, με στόχο την ανεύρεση λύσεων για τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης.

Οι 5 αυτές ομάδες εξασφάλισαν παράλληλα την είσοδο τους στο 5μηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης SUP FREE INNOVATION LAB. Για πέντε μήνες μέχρι τα τέλη Μαΐου, τους προσέφερε επιχειρηματική καθοδήγηση και στήριξη ώστε οι πρωτότυπες εφαρμογές να μετασχηματιστούν σε παραγωγικές λύσεις. Σε μία ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, θα ανακοινωθεί η νικητήρια ιδέα.

Η δράση αυτή αποτέλεσε έτσι την καλύτερη δυνατή αρχή για τις μελλοντικές πρωτοβουλίες της Lidl Ελλάς και ένα θεμέλιο στο οικοσύστημα καινοτομίας που επιχειρεί να δημιουργήσει η εταιρεία γύρω από το περιβάλλον και την αειφορία.

Videos & Απoσπάσματα από ECO ΓΕΓΟΝΟΤΑ - 05/06/2021

Ελλάδα