Κόσμος

Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος αφιερωμένη στα οικοσυστήματα

05.06.2021 | 14:05

Κάθε 6 δευτερόλεπτα καταστρέφουμε έκταση τροπικού δάσους ίση με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Έχουμε αφανίσει πάνω από τους μισούς υγροτόπους … και τους μισούς κοραλλιογενής υφάλους.

Αμέτρητα είδη ζώων αποτελούν παρελθόν, όπως και οι βιότοποι που τα φιλοξενούσαν. Αιτίες για όλα αυτά; Η υπέρμετρη χρήση ορυκτών καυσίμων που υπερθερμαίνουν τον πλανήτη και η ανεξέλεγκτη αστικοποίηση. Με κοινό παρονομαστή, τον άνθρωπο.

«Αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζουμε μία ανθρωπογενή καταστροφή σε παγκόσμια κλίμακα. Μία εξωφρενική απειλή χιλιάδων ετών. Την κλιματική αλλαγή. Εάν δεν αναλάβουμε δράση, η κατάρρευση των πολιτισμών μας και η εξαφάνιση μεγάλου μέρους του φυσικού κόσμου φαίνονται στον ορίζοντα.»

Ήρθε η ώρα για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων. Η εφετινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος θα αποτελέσει την αρχή της διεθνούς δράσης των Ηνωμένων Εθνών για την αναβίωσή τους από τις κορυφές των βουνών μέχρι τα βάθη της θάλασσας.

Ο αέρας που αναπνέουμε, τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, το νερό που πίνουμε και το κλίμα που κάνει τον πλανήτη μας βιώσιμο, όλα προϋποθέτουν υγιή οικοσυστήματα.

Videos & Απoσπάσματα από ECO ΓΕΓΟΝΟΤΑ - 05/06/2021

Κόσμος