Ελλάδα

Αραπάκης: Να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα και μια θάλασσα χωρίς πλαστικά

05.06.2021 | 14:32 Eνσωμάτωση

Ο Λευτέρης Αραπάκης, συνιδρυτής της «Εναλείας» αγαπάει το περιβάλλον και φροντίζει για αυτό. Πρόσφατα, έλαβε το βραβείο του πρωταθλητή της Γης από τον ΟΗΕ.

Ο ίδιος συμμετέχει στην μεγαλύτερη καμπάνια για τον καθαρισμό των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Μιλώντας στο «Eco News» και την Σάρα Σιαμπλή περιέγραψε τις τρέχουσες περιβαλλοντικές δράσεις που ασχολείται.

«Σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας, ενεργοποιούμε λιμενικούς φορείς, δύτες, εθελοντές, και συλλέγουμε πλαστικό μέσα από την θάλασσα, το οποίο θα μαζευτεί, θα ανακυκλωθεί και θα ενταχθεί στην κυκλική οικονομία» τόνισε.

Όπως είπε, παρόμοια δράση, λαμβάνει χώρα σε 21 λιμάνια σε Ελλάδα και Ιταλία με τη συνεργασία 229 αλιευτικών σκαφών. «Συλλέγουμε κάθε εβδομάδα πάνω από 4 τόνους πλαστικό από την θάλασσα. Είμαστε από τις μεγαλύτερες δράσεις καθαρισμού στην Ευρώπη» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον κ. Αραπάκη, έως τώρα, η πρωτοβουλία που «τρέχει» στην Μεσόγειο, συνέλεξε πάνω από 150 τόνους πλαστικών απορριμμάτων. «Μέχρι τον Σεπτέμβριο ευελπιστούμε να έχουμε μαζέψει πάνω από 200 τόνους πλαστικών» σημείωσε.

«Να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα και μια θάλασσα χωρίς πλαστικά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Videos & Απoσπάσματα από Eco Γεγονότα - 05/06/2021