Ελλάδα

Αμοργός: Τόνους σκουπιδιών ανέσυραν από το βυθό δύτες και ψαράδες

05.06.2021 | 20:49

Η προστασία το περιβάλλοντος είναι προτεραιότητα τόνισαν οι πολιτικοί αρχηγοί στα μηνύματά τους για τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας πάντως έδωσε έμπρακτα το παράδειγμα συμμετέχοντας σε δράσεις καθαρισμού της θάλασσας και των ακτών της Αμοργού.

Δύτες και ψαράδες στην Αμοργό μαζεύουν από το βυθό της θάλασσας κάθε λογής απορρίμματα. Πρόκειται για τόνους σκουπιδιών…

«Δυστυχώς τα σκουπίδια κάθε χρόνο είναι και πιο πολλά» υποστήριξε ο εκπαιδευτής καταδύσεων Δημήτρης Συνοδινός.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας συμμετείχε στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων σε δράσεις καθαρισμού των ακτών.

«Στέλνουμε ένα μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ ο δήμαρχος Αμοργού υπογράμμισε, Λευτέρης Καραΐσκος πως «επιθυμία είναι το γαλάζιο της Αμοργού να μην είναι μόνο απέραντο αλλά και καθαρό».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε βίντεο με τις δράσεις που υλοποιήσει ή δρομολογήσει η κυβέρνηση, ενώ ανάρτηση με αφορμή τη σημερινή ημέρα έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος μιλάει για «πράσινη επανάσταση».

«Πράσινη Επανάσταση σημαίνει ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, ανάπτυξη όμως για όλους, όχι για λίγους εκλεκτούς» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Να χτίσουμε μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής τόνισε η Φώφη Γεννηματά. «Η μάχη για το περιβάλλον, η προσπάθεια αλλαγής υποδείγματος, σε μεγάλο βαθμό θα κερδηθεί στις πόλεις, ώστε να γίνουν πράσινες και ανθεκτικές» σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ζητούν και τα υπόλοιπα κόμματα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/06/2021

Ελλάδα