Κόσμος

Ιστορική συμφωνία για την επιβολή παγκόσμιου εταιρικού φόρου 15% από τους G7

05.06.2021 | 20:32 Eνσωμάτωση

Ιστορική η συμφωνία για την επιβολή παγκόσμιου εταιρικού φόρου 15% από τους G7. Η απόφαση αυτή μπορεί να επηρεάσει άμεσα τους εταιρικούς κολοσσούς της Google και της Amazon

Σε μια ιστορική συμφωνία για τη φορολόγηση πολυεθνικών εταιρειών τεχνολογίας κατέληξαν οι επτά πλουσιότερες χώρες του πλανήτη.

«Δεσμευόμαστε να φτάσουμε σε μια ισότιμη λύση ως προς την κατανομή των δικαιωμάτων φορολόγησης με τις χώρες να αποκτούν δικαιώματα φορολόγησης τουλάχιστον 20% επί του κέρδους που θα ξεπερνάει ένα περιθώριο 10% για τις μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες πολυεθνικές εταιρείες», αναφέρει μια ανακοίνωση των υπουργών, σύμφωνα με το Reuters.

«Θα φροντίσουμε για τον απαραίτητο συντονισμό μεταξύ της εφαρμογής των νέων διεθνών φορολογικών κανονισμών και της κατάργησης όλων των φόρων ψηφιακών υπηρεσιών» τονίζεται.

Το σχέδιο, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, επικεντρώνεται σε ειδικούς κανόνες για την αλλαγή του φόρου που πληρώνουν οι τεχνολογικοί γίγαντες και στοχεύει επίσης στη δημιουργία ενός παγκόσμιου ελάχιστου φορολογικού συντελεστή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε έναν ενοποιημένο ελάχιστο συντελεστή φόρου εταιρειών 15%.

Ο παγκόσμιος ελάχιστος φόρος θα επιβάλλεται μόνο στις 100 μεγαλύτερες και πιο κερδοφόρες εταιρείες στον κόσμο.

Εάν μια εταιρεία πληρώνει φόρους κάπου με χαμηλότερο συντελεστή, πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσει φόρους προσαύξησης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/06/2021