Πολιτισμός

Δανάη Λουκάκη: «Πρέπει να έχεις φωνή αλλιώς υπάρχει παραβίαση ορίων»

03.06.2021 | 12:32

Η Δανάη Λουκάκη, η “Παγώνα” των “Άγριων Μελισσών” μίλησε για τη σειρά που έχει αγαπήσει το κοινό, τα επαγγελματικά της πλάνα και το προσωπικό ταξίδι με στόχο την αγάπη του εαυτού μέσα από την ψυχοθεραπεία.

«Τελειώσαμε τη Δευτέρα τα γυρίσματα. Αυτό που θα δείτε απόψε είναι πολύ φρέσκο. Το καλοκαίρι θα ξεκουραστώ. Το σημερινό επεισόδιο είναι το κλείσιμο. Δεν θα έχουμε άλλες απώλειες.», αποκάλυψε.

«Δεν το περίμενα. Δεν έχω ζήσει όμως το έξω. Τα γυρίσματα είναι πολύ απαιτητικά, ένα 10ώρο της μέρας ήμασταν εκεί. Μετά με την καραντίνα δεν το έχω ζήσει. Δεν έχω αντιληφθεί το μέγεθος της επιτυχίας αυτής. Δεν το περίμενα. Ξεκίνησα διαβάζοντας ένα υπέροχο σενάριο και είπα τότε “να το κάνω”. Δεν περίμενα και την τρίτη σεζόν του χρόνου. Θα πάμε έξι μήνες μετά στη Δικτατορία», ανέφερε μιλώντας για την επιτυχία της σειράς.

«Δεν ξέρω πολλά πράγματα, τώρα γράφονται τα επεισόδια. Ξέρουμε ότι κάποιοι άνθρωποι θα απομακρυνθούν από το χωριό και θα έχουμε άλλες ελεύσεις. Ο Αιμίλιος Χειλάκης θα εμφανιστεί απόψε. Συνολικά θα υπάρχει μια προστασία. Οι άρχοντες του χωριού θα κρατήσουν μια ισορροπία με την Χούντα.», πρόσθεσε.

«Έκανα πρωταθλητισμό στην κολύμβηση και στο κανόε καγιάκ. Εξακολουθώ να αθλούμαι. Γύρω στα 15 έφαγα μια φλασκιά και είπα ότι “θέλω να γίνω ηθοποιός”. Σπούδασα αγγλική φιλολογία. Πήγα στα 25 στο Θέατρο Τέχνης. Έχω διανύσει μια πορεία με γνώμονα το πως θα κάνω αυτό που αγαπώ. Θεωρώ ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Είναι τρομακτική η φθορά όταν δεν κάνεις κάτι που αγαπάς. Είναι σπατάλη ενέργειας», ανέφερε για τη ζωή της πριν την υποκριτική.

«Είμαι μιας γενειάς που έχουμε ενηλικωθεί μέσα στην κρίση. Η ματαίωση των πραγμάτων… Στα 25 άρχισα να βιώνω μια υπαρξιακή κρίση και είχα καταθλιπτικές τάσεις λόγω άγχους. Έτσι ξεκίνησα ψυχοθεραπεία. Τις δυσκολίες του ανθρώπου τις θεωρώ γνώση. Αν δεν είχα επιστρέψει στην Ελλάδα και δεν είχα ζοριστεί δεν θα είχα ξεκινήσει ψυχοθεραπεία. Έχω φοβερό άγχος ακόμα.

Είμαι πολύ κοινωνική και ήμουν, αλλά κάτι με τράβαγε προς τα κάτω. Παθαίνεις υπερθυμίες. Ήμουν μόνη μου, αισθανόμουν ένα φοβερό κενό. Το άγχος μπορεί να σε τραβήξει προς τα κάτω. Ο χρόνος διαστέλεται. Κάνω οκτώ χρόνια ψυχοθεραπεία και ακόμα κάνω. Άρχισα να είμαι πιο συνειδητή σε σχέση με εμένα.», τόνισε μιλώντας για την διαδικασία ψυχοθεραπείας και τι της έχει προσφέρει.

«Άρχισα να με καταννοώ και να με συγχωρώ. Να συγχωρώ τους γύρω μου και έμαθα ότι κανείς δεν κάνει για να σε βλάψει. Προσπαθώ να μην παίρνω τα πράγματα τόσο προσωπικά. Μαθαίνω ότι έχω προσωπική φωνή, δεν πρέπει να ντρέπομαι. Πρέπει να έχεις φωνή αλλιώς υπάρχει παραβίαση ορίων. Είναι πολύ σημαντικό επειδή στη δουλειά μας καλείσαι να κάνεις κάτι και δίνεις κάτι από τον εαυτό σου. Οπότε το τίμημα είναι ότι μπορεί κάποιος να νομίζει ό,τι κάνει ότι θέλει. Οφείλω στον εαυτό μου να μιλάω.

Αν τα παραχώνεις, ο θυμός και η αδικία βγαίνουν ενάντια στον εαυτό σου. Ή βγάζεις μια τρομακτική αντίδραση. Με σεβασμό και αξιοπρέπεια οφείλουμε να μιλάμε και να θέτουμε τα όριά μας. Η δική μου φύση δεν είναι να είμαι μόνη μου. Θα θέλω να συντροφεύομαι από έναν καλό άνθρωπο. Αυτό εκπορεύεται από τα βιώματά μου. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε τι μας αξίζει. Ο καθένας έχει δικαίωμα στα πάντα.», υπογράμμισε αναφέροντας ότι τα γυρίσματα για την τρίτη σεζόν των «Άγριων Μελισσών» αρχίζουν πάλι Ιούλιο.

Videos & Απoσπάσματα από ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ! - 03/06/2021

Πολιτισμός