Ελλάδα

Πρεμιέρα για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

02.06.2021 | 13:32

Επίσημη πρεμιέρα έκανε το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ενάντια στον κορωνοϊό χθές όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ακόμη έξι χώρες της Ευρώπης.

Γερμανία , Κροατία, Πολωνία, Τσεχία, Βουλγαρία και Δανία είναι μαζί με την Ελλάδα οι χώρες που μπορούν να ελέγχουν άμεσα και με ακρίβεια εάν οι τουρίστες που φτάνουν στις πύλες εισόδου τους είναι εμβολιασμένοι ή εάν διαθέτουν αρνητικό τεστ.

Με βάση τον προγραμματισμό από την πλευρά της Κομισιόν η πρεμιέρα για τις υπόλοιπες χώρες της Ένωσης θα γίνει την 1η Ιουλίου προκειμένου να διευκολυνθούν τόσο οι μετακινήσεις των πολιτών μέσα στο καλοκαίρι όσο και να τονωθεί η τουριστική βιομηχανία.

Η Ευρώπη βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με τις αρχές των ΗΠΑ προκειμένου να υπάρξει κοινή γραμμή για τον έλεγχο των στοιχείων των αμερικανών πολιτών στα ευρωπαϊκά εδάφη.

Την ίδια στιγμή στην Μεγάλη Βρετανία μπορεί τα κρούσματα λόγω της ινδικής μετάλλαξης να αυξάνονται για δεύτερη συνεχή εβδομάδα εχθές όμως η χώρα δεν κατέγραψε κανένα θάνατο από κορωνοϊό.

Στην Γαλλία ο Εμανουέλ Μακρόν μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε πως εμβολιάστηκε χωρίς να αποκαλύψει με ποιο σκεύασμα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/06/2021

Ελλάδα