Καιρός

Άστατος καιρός στα Βόρεια, ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα

02.06.2021 | 13:51

Την Πέμπτη η μέρα θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες από πλευράς φαινομένων, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια από το πρωί. Θα κάνει όμως κρύο νωρίς το πρωί και μάλιστα σε ορισμένες περιοχές το κρύο θα είναι χειμωνιάτικο, με θερμοκρασίες σε μονοψήφιο αριθμό σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι οποίες στα ηπειρωτικά ορεινά θα πυκνώσουν. Έτσι είναι μεγάλη η πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ωστόσο θα είναι αρκετά περιορισμένες σε έκταση.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε μικρή άνοδο, θα φτάσει τους 28 στα βόρεια, 28 στα δυτικά, 29 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα προσεγγίσει τους 24-26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι βορειοδυτικοί. Στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ και στο Αιγαίο γενικά ήπιοι 3-4 , στα νοτιοανατολικά λίγο πιο ενισχυμένοι, θα πνέουν μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με ήλιο και αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 17-27 και οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις πρόσκαιρα νότιοι 2-4 μποφόρ

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται λιακάδα και στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 13-27 και οι άνεμοι βόρειοι 2-4 μποφόρ το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιάδες.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Παρασκευή τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα, το μεσημέρι και το απόγευμα όμως στα ηπειρωτικά ορεινά και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αναμένονται τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα πλησιάσει τους 28-30 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 24-26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και βοριάδες που θα πνέουν σε εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ.

Κλείνοντας, και το Σάββατο θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο, με ήλιο σε όλη τη χώρα και τις μεσημβρινές μπόρες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Θα δούμε να μαλακώνει λίγο ο καιρός το πρωί του Σαββάτου, με τις ελάχιστες θερμοκρασίες σε άνοδο, το μεσημέρι θα πλησιάσουν τους 27-30 βαθμούς Κελσίου και ενισχυμένος αναμένεται να είναι ο βοριάς στα Δωδεκάνησα στα 6-7 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/06/2021

Καιρός