Ελλάδα

«Φουντώνει» η συζήτηση για τον εμβολιασμό εφήβων

02.06.2021 | 13:15 Eνσωμάτωση

Μετά τους εφήβους, και τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών αναμένεται σύντομα να μπορούν να εμβολιαστούν κατά της νόσου covid-19.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 3.784 παιδιά στη χώρα μας έχουν νοσήσει από covid (8,7%), ενώ καταγράφονται και 3 θάνατοι.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών βλέπει θετικά την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος στα παιδιά και τους εφήβους. Για να ανάψει, όμως, το πράσινο φως εκτιμά ότι χρειάζονται περισσότερα επιστημονικά δεδομένα.

Η Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δήλωσε: «οι σπάνιες παρενέργειες δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστούν…».

Ο εμβολιασμός των παιδιών είναι απαραίτητος, σύμφωνα με τους ειδικούς, για να χτιστεί τείχος ανοσίας στον κορωνοϊό. Να τι θα συμβεί σε διαφορετική περίπτωση…

Κλινικές μελέτες δείχνουν πως η αποτελεσματικότητα για το εμβόλιο της Pfizer στις ηλικίες 12 έως 18 ετών, φτάνει στο 100%. (ΕΦΕ) Σχεδόν το ίδιο αποτελεσματικό φαίνεται να είναι και το εμβόλιο της Moderna.

Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών ξεπερνά πια το 20%. (ΕΦΕ) Σύντομα, οι νέοι ηλικίας 18 – 29 ετών, που τώρα εμβολιάζονται μόνο με Johnson and Johnson, αναμένεται να μπορούν να προγραμματίζουν τον εμβολιασμό τους με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, πλην της AstraZeneca.

Στο τέλος της εβδομάδας η Ελλάδα αναμένεται να «σπάσει» το «φράγμα» των 6 εκατομμυρίων εμβολιασμών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/06/2021