Πολιτική

Προανακριτική: Πρόωρη αυλαία για την Επιτροπή – Εντός Ιουνίου η υπόθεση στην Ολομέλεια

01.06.2021 | 20:45

Στην προανακριτική της Βουλής, σήμερα κατατέθηκε το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για τη διαδρομή των 3 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε από τη λιβανέζικη εταιρία ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Κόλαφο για τον Νίκο Παππά χαρακτηρίζει η γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για τη διαδρομή των 3 εκατ. ευρώ από τους Χούρι στην οικογένεια Καλογρίτσα για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ channel.

Η διαδρομή των 3 εκατ.

Από τον έλεγχο προκύπτει ότι η Λιβανέζικη CCC έδωσε εντολή να εκταμιευθούν τα 3 εκατ. από την ABU DHABI ISLAMIC BANK και μέσω της HSBC Λονδίνου να κατατεθούν στην τράπεζα Αττικής, στον λογαριασμό της κατασκευαστικής εταιρείας «ΤΟΞΟΤΗΣ» του Χρήστου Καλογρίτσα.

Παραμονή του διαγωνισμού, ο «Τοξότης» μεταβιβάζει τα χρήματα στον υιό Καλογρίτσα και την ίδια ημέρα τα χρήματα κατατίθενται στην εταιρεία του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα που είχε συστήσει για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό.

Μετά την έκπτωση της εταιρείας από τον διαγωνισμό, ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας μετονομάζει την εταιρεία σε MEDIA DOC. Τον Ιανουάριο με την επιστροφή της εγγύησης των 3 εκατ. από την ΓΓ Ενημέρωσης, ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας μεταβιβάζει τα χρήματα και πάλι στον «ΤΟΞΟΤΗ» με την εταιρεία, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα της ΤτΕ, να κατευθύνονται σε πληρωμές και υποχρεώσεις της εταιρείας προς τρίτους.

Η ΝΔ βλέπει στο πόρισμα σαφείς αιχμές της Τράπεζας της Ελλάδας για ολιγωρία της ανεξάρτητης αρχής για το μαύρο χρήμα μπροστά σε μια καταφανώς, όπως σημειώνουν, εικονική σύμβαση την ώρα που από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για φιάσκο της προανακριτκής επιτροπής.

Με την κατάθεση του στελέχους της τράπεζας Αττικής Αθανάσιου Τσάδαρη, η προανακριτική Παππά ρίχνει πρόωρα αυλαία.

Μάλιστα, η επιλογή του πρώην υπουργού να τοποθετηθεί με υπόμνημα στην επιτροπή έγινε αφορμή έντονης αντιπαράθεσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής Σταύρο Κελέτση, η επιτροπή θα συντάξει το πόρισμά της μόλις λάβει τα έγγραφα που δεσμεύτηκε να αποστείλει ο Χρήστος Καλογρίτσας με την υπόθεση να φτάνει στην ολομέλεια εντός του Ιουνίου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/06/2021

Πολιτική