Πολιτική

Επανασχεδιασμό του Ε.Σ.Υ. προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

01.06.2021 | 20:34 Eνσωμάτωση

Εύσημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία, έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συνέδριο «ygeiamou» που διοργανώνει το «Πρώτο Θέμα».

Τον επανασχεδιασμό του χάρτη της Υγείας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο για «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά-COVID-19 εποχή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η πανδημία ανέδειξε τις παθογένειες του συστήματος. Η επόμενη μέρα για το ΕΣΥ προβλέπει αναδιάρθρωση με ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

Ο υπουργός Υγείας από την πλευρά του τόνισε ότι τα νοσοκομεία άντεξαν στο χτύπημα της πανδημίας, ενώ την ανάγκη να στελεχωθούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας με περισσότερους νοσηλευτές τόνισε η πρόεδρος της της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε τα βέλη του προς την κυβέρνηση για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Τα θετικά αποτελέσματα της σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα υγείας τους τελευταίους μήνες, για την αντιμετώπιση των αναγκών της πανδημίας επεσήμανε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στο ψηφιακό άλμα της χώρας στον τομέα της Υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/06/2021