Κόσμος

OnlyFans: Η διαδικτυακή πλατφόρμα που κερδίζει μερίδιο χρηστών – Πώς λειτουργεί

01.06.2021 | 18:05

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει με άρθρο του το BBC όσoν αφορά στη λειτουργία του site ενηλίκων OnlyFans και τη συμμετοχή παιδιών.

O ιστότοπος OnlyFans, αντίθετα με άλλους ιστοτόπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σου επιτρέπει να ανεβάζεις οποιουδήποτε είδους περιεχόμενο συμπεριλαμβανομένου και πορνογραφικού υλικού, και στη συνέχεια χρεώνει για την πρόσβασή του σε αυτό.

Ο ιστότοπος σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύει στο BBC δεν έχει καταφέρει να περιορίσει την χρήση του από ανηλίκους αλλά ούτε και την εκμετάλλευσή τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, παιδιά εγγράφονται με ψεύτικα στοιχεία ενώ υπάρχουν και καταγγελίες παιδιών που εκβιάστηκαν για να χρησιμοποιηθούν οι φωτογραφίες τους στον ιστότοπο.

Αμερικανικό παρατηρητήριο μάλιστα αναφέρει ακόμα και την ύπαρξη βίντεο παιδιών στον ιστότοπο που έχουν εξαφανιστεί.
Η πανδημία & η άνοδός του

Με ρεπορτάζ του το ABC NEWS έθιξε πρόσφατα τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των λογαριασμών κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Η Savannah Benavidez δηλώνει πως άρχισε να δημοσιεύει φωτογραφίες όπου πόζαρε γυμνή ή με τα εσώρουχά της αφού έκλεισαν οι παιδικοί σταθμοί και έπρεπε να αφήσει τη δουλειά της για να φιλά τον 2χρονο γιο της.

Τι είναι το OnlyFans

Πρόκειται για μια πλατφόρμα που κάποιος για να έχει πρόσβαση πρέπει να πληρώνει μια μηνιαία συνδρομή. Σε αντάλλαγμα ο χρήστης μπορεί να δει φωτογραφικό υλικό όσων έχουν λογαριασμό στην σελίδα.

Μπορείς να στείλεις προσωπικό μήνυμα στέλνοντας έξτρα ποσό για τις φωτογραφίες που σου άρεσαν ή και να ζητήσεις περιεχόμενο ειδικά φτιαγμένο για σένα.

Η πλατφόρμα κρατά το 20% των εσόδων του κάθε λογαριασμού.

OnlyFans & επώνυμοι

Ένας λογαριασμός για επωνύμους έρχεται σύντομα.

Η Μπέλα Θόρν είναι ίσως από τις γνωστές επώνυμες που διατηρούν λογαριασμό στον ιστότοπο OnlyFans συγκεντρώνοντας 1.000.000 δολάρια σε 24 ώρες. Το γρηγορότερο εκατομμύριο που έχει ‘βγάλει’ κάποιος στο OnlyFans μέχρι σήμερα.

Στη φετινή κατάταξη όσων κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα από τους λογαριασμούς τους στον ιστότοπο πρώτη βρίσκεται το μοντέλο και φίλη των Καρτνάσιανς Μπλακ Τσάινα, με εκτιμώμενα έσοδα 20.000.000 δολάρια το μήνα.

Δεύτερη είναι η Μπέλα Θορν με έσοδα 11 εκατομμυρίων το μήνα.

3η έρχεται η τραγουδίστρια Cardi B με πάνω από 9 εκατομμύρια έσοδα τον μήνα.

Μέσα στην πεντάδα είναι και ο ράπερ Τίγκα.

Το OnlyFans, ιδρύθηκε το 2016 και εδρεύει στην Βρετανία, εκτοξεύθηκε σε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τον Δεκέμβριο είχε περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες όταν το 2019 είχε μόλις 12 και περισσότερους από ένα εκατομμύριο δημιουργούς περιεχομένου.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 01/06/2021

Κόσμος