Πολιτική

Τι αφήνει η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Αθήνα – Τα σημεία «κλειδιά»

31.05.2021 | 20:11 Eνσωμάτωση

Για ειλικρινή και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνουν λόγο διπλωματικές πηγές.

Οι συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών και του Τούρκου ομολόγου του, οι οποίες έλαβαν χώρα αμέσως μετά την συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, διεξήχθησαν σε φιλικό κλίμα.

Από τις επαφές των δύο ΥΠΕΞ, «κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οι δύο τους συμφώνησαν επίσης:

  • Κατάλογο προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας
  • Αμοιβαία αναγνώριση πιστοποιητικών COVID για ταξίδια
  • Ατζέντα για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

Οι δύο πλευρές θέλουν ένα ήρεμο καλοκαίρι για χάρη του τουρισμού, γι’ αυτό και συμφωνήθηκε Τούρκοι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με το ρωσικό και κινεζικό σκεύασμα να μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο της ΕΕ.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ παρείχε στην ελληνική πλευρά και ενημέρωση για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου, σημειώνοντας ότι η Τουρκία θα δώσει στην Ελλάδα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/05/2021