Πολιτική

Μαντέλας: Η Τουρκία δίνει εξετάσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ

31.05.2021 | 21:34 Eνσωμάτωση

Στους χαμηλούς τόνους των επαφών του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Νίκο Δένδια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε ο διευθυντής των «Νέων» Γιώργος Μαντέλας.

«Η εντύπωση που υπάρχει είναι ότι έγινε μια συνάντηση στην Αθήνα, αλλά τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην Ουάσινγκτον και κυρίως αυτά της τουρκικής πλευράς» τόνισε ο κ. Μαντέλας, υπογραμμίζοντας ότι «η Τουρκία δίνει εξετάσεις αυτόν τον καιρό, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου επιθυμεί τη συνάντηση Ερντογάν – Μπάιντεν».

Όπως σημείωσε ο διευθυντής των «Νέων», στη συνάντηση που είχε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Wendy R. Sherman με τον στενό συνεργάτη του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, τα θέματα από αμερικανικής πλευράς τέθηκαν για μια ακόμα φορά υπό τη μορφή τελεσιγράφου. «Νομίζω ότι το βασικό θέμα που έχει τώρα η Τουρκία είναι αυτό των S-400» υπογράμμισε ο Γιώργος Μαντέλας και συμπλήρωσε πως οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να μην κάνουν πίσω σε αυτό το ζήτημα.

Μιλώντας για το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Γιώργος Μαντέλας τόνισε ότι είναι βασική επιδίωξη της ελληνικής πλευράς. «Η Ελλάδα έχει σε εξέλιξη ένα μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα και οι ΗΠΑ είναι υποψήφιες για τις 4 φρεγάτες, οπότε είναι πιθανή η συνάντηση των δύο ανδρών» σημείωσε ο διευθυντής των «Νέων».

Τέλος για το καλό κλίμα στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας ο Γιώργος Μαντέλας υπογράμμισε ότι είναι πιθανό ένα μορατόριουμ στο Αιγαίο μέχρι τον Οκτώβριο, προκειμένου να ανακάμψουν οι οικονομίες των δύο χωρών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/05/2021