Ελλάδα

Συνωστισμοί και κορωνοπάρτι φέρνουν επι θύραις τοπικά lockdown

30.05.2021 | 13:20 Eνσωμάτωση

Ο κίνδυνος των τοπικών lockdown είναι πάντα εδώ. Είναι υπαρκτός και όπου παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων, θα επιστρέφει. Μολονότι οι ειδικοί απευθύνουν έκκληση για τήρηση των μέτρων, τα κορωνοπάρτι συνεχίζονται με τους νέους να διασκεδάζουν ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι εικόνες από την Βαλτετσίου είναι ενδεικτικές.

Βαλτετσίου, κέντρο Αθήνας. Χθες το βράδυ. Εκατοντάδες νέοι έχουν κατακλύσει τον δρόμο σε ένα υπαίθριο πάρτι, με ποτά, χωρίς μουσική ούτε όμως και μέτρα προστασίας. Μάλιστα κάποιοι γιόρτασαν και γενέθλια.

Ολονύχτιο πάρτι στο ΑΠΘ

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο το πάρτι ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα με δυνατή μουσική και συνεχίστηκε μέχρι τις 5 τα ξημερώματα. Όπως φαίνεται στο βίντεο οι συμμετέχοντες είναι ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς αποστάσεις ούτε καν μάσκες.

Η μουσική στο… τέρμα

Η ώρα είναι μία το πρωί. Στο κέντρο της Πάτρας, το γλέντι έχει ανάψει και εκατοντάδες νέοι χορεύουν στο δρόμο, έξω από νυχτερινά καταστήματα.

Όλες αυτές οι εικόνες προκαλούν προβληματισμό. Ο συνωστισμός και η μη τήρηση των μέτρων μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να προκαλέσουν αύξηση των κρουσμάτων και επομένως επιστροφή στους περιορισμούς.

Το «φάντασμα» του lockdown

Ποια μέτρα πρόκειται να επιβληθούν όπου παρατηρηθεί σημαντική αύξηση κρουσμάτων; Μεταξύ άλλων:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 6 το πρωί.
  • Η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης θα περιορίζεται αποκλειστικά σε ανοιχτό υπαίθριο χώρο
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Αναστολή θρησκευτικών τελετών με εξαίρεση τις κηδείες

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλύτερη τις τελευταίες ημέρες. Όμως για να παραμείνει έτσι και να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα θα πρέπει όλοι να προσέχουμε.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/05/2021