Ελλάδα

Κρήτη: Δέσμευση Μητσοτάκη για τον Βόρειο Οδικό Άξονα του νησιού έως το 2025

30.05.2021 | 13:30

Ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης σε λίγα χρόνια θα είναι έτοιμος και θα αλλάξει τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί προσωπικά για την κατασκευή του και στην παρουσίαση που έγινε στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων τόνισε πως πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας που θα δώσει στην Κρήτη την αναπτυξιακή δυναμική που της αξίζει.

Ένα έργο που για δεκαετίες ακούγαμε μόνο εξαγγελίες και λόγια, το 2025 θα είναι έτοιμο προσφέροντας στην Κρήτη την αναπτυξιακή δυναμική που της αξίζει.

Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης είναι ο μεγαλύτερος νέος αυτοκινητόδρομος που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη. Στην παρουσίαση του έργου στα Χανιά ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, ήρθε η ώρα η προεκλογική του δέσμευση να υλοποιηθεί.

Ο ΒΟΑΚ έχει μήκος 294 χλμ, από τον Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία, με δύο λωρίδες και λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση, σύνδεση με όλα τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα μεγάλα αστικά κέντρα του νησιού και κόστος που θα ξεπερνά τα 2 δις ευρώ. Πρόκειται επίσης για έργο ζωτικής σημασίας καθώς η Κρήτη έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που είχε με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για την αναγκαιότητα του έργου τονίζοντας ότι και εκείνος πίστευε ότι χωρίς αυτόν τον δρόμο η Κρήτη δεν θα μπορούσε ποτέ να εκπληρώσει τη μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 30/05/2021

Ελλάδα