Ελλάδα

Ο συνωστισμός και τα κορωνοπάρτι «ξυπνούν» το φάντασμα του lockdown

29.05.2021 | 20:01

Η κυβέρνηση έχει καταρτίσει σχέδιο για το πώς θα επιστρέψει το lockdown σε κάθε περιοχή όπου παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων.

Βαλτετσίου, κέντρο Αθήνας. Χθες το βράδυ. Εκατοντάδες νέοι έχουν κατακλύσει τον δρόμο σε ένα υπαίθριο πάρτι, με ποτά, χωρίς μουσική ούτε όμως και μέτρα προστασίας.

Μάλιστα κάποιοι γιόρτασαν και γενέθλια…

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο το πάρτι ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα με δυνατή μουσική και συνεχίστηκε μέχρι τις 5 τα ξημερώματα. Όπως φαίνεται στο βίντεο οι συμμετέχοντες είναι ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς αποστάσεις ούτε καν μάσκες.

Η ώρα είναι μία το πρωί. Στο κέντρο της Πάτρας, το γλέντι έχει ανάψει και εκατοντάδες νέοι χορεύουν στο δρόμο, έξω από νυχτερινά καταστήματα.

Ολές αυτές οι εικόνες προκαλούν προβληματισμό. Ο συνωστισμός και η μη τήρηση των μέτρων μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να προκαλέσουν αύξηση των κρουσμάτων και επομένως επιστροφή στους περιορισμούς.

Ποια μέτρα πρόκειται να επιβληθούν όπου παρατηρηθεί σημαντική αύξηση κρουσμάτων; Μεταξύ άλλων :

· Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 6 το πρωί.

· Η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης θα περιορίζεται αποκλειστικά σε ανοιχτό υπαίθριο χώρο

· Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

· Αναστολή θρησκευτικών τελετών με εξαίρεση τις κηδείες

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλύτερη τις τελευταίες ημέρες. Ομως για να παραμείνει έτσι και να μην υπάρξουν πισωγυρίσματα θα πρέπει όλοι να προσέχουμε.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/05/2021

Ελλάδα