Υγεία

Κορωνοϊός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 18 με το Johnson & Johnson

29.05.2021 | 20:04

Από σήμερα όλοι οι ενήλικοι πολίτες μπορούν να εμβολιάζονται, καθώς χθες το βράδυ άνοιξε αιφνιδιαστικά η πλατφόρμα και για τις ηλικίες άνω των 18 με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Από το πρωί στα εμβολιαστικά κέντρα επικρατούσε το αδιαχώρητο με τους πολίτες να περιμένουν υπομονετικά στην σειρά για το τσίμπημα της Ελευθερίας.

Οι ουρές που σχηματίστηκαν ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Στο τρένο του εμβολιασμού ανέβηκαν οι 18άρηδες, με τη χώρα να βρίσκεται κάθε μέρα και πιο κοντά στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Από χθες το βράδυ άνοιξε η πλαφόρμα για τους άνω των 18 οι οποίοι μπορούν πλέον να κλείσουν το ραντεβού τους για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson.

Όλοι οι ενήλικοι πολίτες της χώρας μπορούν πλέον να εμβολιαστούν και οι 18ρηδες σπεύδουν να κλείσουν το ραντεβού τους. Σήμερα άνοιξε και η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30 έως 34 ετών.

Αρκετοί πάντως θα περιμένουν έως ότου έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι ο εμβολιασμός των κατοίκων των νησιών, προκειμένου να θωρακιστούν για το άνοιγμα του τουρισμού. Στόχος, μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού το ποσοστό ανοσίας να ξεπεράσει το 50%.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει ακόμη και των εμβολιασμό των εργαζομένων στα κρουαζιερόπλοια, αρκετοί από τους οποίους εμβολιάστηκαν σήμερα στο Μαρούσι, έναν μήνα πριν το πλοίο τους σαλπάρει για την πρώτη κρουαζιέρα της σεζόν.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/05/2021

Υγεία