Ελλάδα

Γυμναστήρια: Πώς θα λειτουργήσουν από Δευτέρα – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

29.05.2021 | 20:14

Λύθηκε το μυστήριο με τα γυμναστήρια και σε ποιες ασκήσεις θα πρέπει οι αθλούμενοι να φορούν μάσκες και σε ποιες όχι.

Υστερα από 7 ολόκληρους μήνες οι διάδρομοι και τα μηχανήματα άθλησης στα γυμναστήρια αναμένεται να πάρουν φωτιά, με τους ασκούμενους και τους ιδιοκτήτες να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και τους κανόνες υγιεινής.

  • Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή ενισχυμένη τύπου ΚΝ95 ή FFP2
  • Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα, μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους
  • Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΔΙΠΛΗ ΜΑΣΚΑ

Τόσο οι επιχειρηματίες του κλάδου, όσο και οι ασκούμενοι προβληματίζονται για τη χρήση διπλής μάσκας, κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, τα αποδυτήρια δε θα λειτουργούν για αλλαγή ρούχων αλλά μόνο για αποθήκευση πραγμάτων, τα κλιματιστικά θα λειτουργούν, με κανόνες αφαλείας.

Όσο για εκείνους που ακόμα διστάζουν – λόγω του κορωνοϊού – να αθληθούν σε εσωτερικό χώρο, οι άνθρωποι του κλάδου έχουν προβλέψει γι’ αυτούς, μεταφέροντας το γυμναστήριο έξω.

Με την επιστροφή στα γυμναστήρια γίνεται ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα, καθώς η άθληση είναι μία από τις αγαπημένες συνήθειες της καθημερινότητάς μας.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/05/2021

Ελλάδα