Υγεία

ΕΜΑ: «Πράσινο φως» στο εμβόλιο της Pfizer για τους έφηβους

29.05.2021 | 13:15 Eνσωμάτωση

Με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων να δίνει επίσημα την έγκρισή του στην χρήση του εμβολίου της Pfizer και σε εφήβους ηλικίας από 12 έως 15 ετών, γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την θωράκιση του πληθυσμού της Ευρώπης απέναντι στην πανδημία. Κάθε χώρα της Ένωσης θα προχωρά μόνη της στον σχεδιασμό, με την Γερμανία να έχει ήδη πλάνο εμβολιασμού των νέων από τα μέσα καλοκαιριού.

Το «πράσινο φως» για την χορήγηση του σκευάσματος των Pfizer και BioΝTech σε εφήβους άναψε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, δίνοντας την δυνατότητα στην Ευρώπη να δημιουργήσει ακόμη ισχυρότερη άμυνα απέναντι στην πανδημία.

Οι ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές ενέκριναν το συγκεκριμένο σκεύασμα μετά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, τον Καναδά και την Ιαπωνία και δίνουν την δυνατότητα στις κυβερνήσεις των μελών της Ένωσης να οχυρώσουν επαρκώς τους εφήβους πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Την ίδια στιγμή η Καγκελάριος Μέρκελ συμμετέχοντας στην τηλεδιάσκεψη των G20 για την λύση στα προβλήματα της πανδημίας, υπεραμύνθηκε των Γερμανικών θέσεων ενάντια στην άρση της πατέντας των εμβολίων.

Σημειώνεται πως οι Pfizer και BioΝTech ανακοίνωσαν τον περασμένο Μάρτιο πως το σκεύασμά τους παρέχει 100% ανοσία στους εφήβους, σε έρευνα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 2000 εθελοντές. Ζήτημα χρόνου θεωρείται το να καταθέσει και η Moderna αίτημα στις Αμερικανικές και ευρωπαϊκές αρχές για έγκριση χρήσης και του δικού της εμβολίου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/05/2021