Πολιτική

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα «ΝΕΑ»: «Η Δημοκρατία θα απαντήσει και στο οργανωμένο έγκλημα»

29.05.2021 | 13:59 Eνσωμάτωση

«Η δημοκρατία απάντησε στην τρομοκρατία. Απάντησε στη Χρυσή Αυγή και θα απαντήσει και στο οργανωμένο έγκλημα». Αυτό είναι το μήνυμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραχώρησε την συνέντευξη λίγο μετά το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. για το λεγόμενο «Greek mafia».

Όπως αναφέρει ο κ. Χρυσοχοϊδης καταγράφεται διαφοροποίηση σχετικά με τη δομή της εγκληματικότητας στην Αθήνα και τη Βόρεια Ελλάδα καθώς φαίνεται ότι στη Β. Ελλάδα διευθύνεται από ομάδες αλλοδαπών. Επίσης αποκαλύπτει τη συνεργασία της της Ελλάδας με την Ιταλία για να αντιμετωπιστεί το οργανωμένο έγκλημα.

«Τα τελευταία 20 χρόνια ένα περιχαρακωμένο φαινόμενο νύχτας και μαγαζιών που ήταν κυρίως αστυνομική υπόθεση εξελιχθηκε, οργανώθηκε και επεκτάθηκε ιδιαίτερα μετά το 2010 σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στο φως της ημέρας. Είναι οργανώσεις που διακινούν τεράστια χρήματα έχουν νόμιμες επιχειρήσεις, ξεπλένουν και επηρεάζουν».

Ενώ αναφορικά στην πανεπιστημιακή αστυνομία, ο Υπουργός ανέφερε: «Η ίδρυση της ΟΠΠΙ είναι νόμος του κράτους. Είναι μέρος της προσπάθειας που η κοινωνία σταθερά επιδοκιμάζει για να ξαναγίουν τα πανεπιστήμια ΑΕΙ. Αυτή η προσπάθεια δεν αναβάλλεται, δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Οι ΟΠΠΙ λοιπόν θα είναι εκεί».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/05/2021