Ελλάδα

Θέατρα: Πρεμιέρα σήμερα για παραστάσεις σε υπαίθριους χώρους – Τι γίνεται με γυμναστήρια & γάμους

28.05.2021 | 16:40 Eνσωμάτωση

Παίρνουν ζωή ξανά τα υπαίθρια θέατρα και οι ανοιχτοί χώροι πολιτισμού, με τους παραγωγούς να ετοιμάζονται να υποδεχτούν ξανά τους θεατές και τους ηθοποιούς να προβάρουν πυρετωδώς τα λόγια τους, αφού από σήμερα ανοίγουν οι αυλαίες και οι φίλοι του πολιτισμού θα μπορούν να παρακολουθήσουν παραστάσεις και μουσικές συναυλίες.

Παραστάσεις με μέτρα

Ωστόσο, δε θα λείπουν και τα περιοριστικά μέτρα για την ασφάλεια των θεατών και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τα υπαίθρια θέατρα θα λειτουργούν με 50% πληρότητα, ενώ οι θεατές θα είναι υποχρεωτικά καθήμενοι, θα φορούν μάσκα και κάθονται με αποστάσεις με κενή θέση ανά δυο καθήμενους.

Με λαχτάρα και αισιοδοξία υποδέχτηκαν το άνοιγμα του πολιτισμού οι ηθοποιοί, που έχουν πάνω 10 μήνες να ανέβουν σε θεατρική σκηνή.

Ανοίγουν τις πόρτες & τα γυμναστήρια

Τα όργανα γυμναστικής και τα βαράκια απολυμαίνονται σχολιαστικά, με τους γυμναστές να έχουν επιστρέψει στις θέσεις και να ετοιμάζουν τους χώρους άθλησης για να υποδεχτούν όσους φροντίζουν την υγεία του σώματός τους.

Ένα ακόμα βήμα επιστροφής προς την κανονικότητα με το άνοιγμα των γυμναστηρίων θα γίνει τη Δευτέρα 31 Μαΐου, με όσους προσέχουν σώμα και πνεύμα να τρέχουν να ανανεώσουν τις συνδρομές τους.

Ωστόσο, δε θα λείπουν και οι περιορισμοί στα γυμναστήρια, με το άνοιγμα να γίνεται με:

  • Δύο υποχρεωτικά self-tests για κάθε εργαζόμενο την εβδομάδα
  • Έναν αθλούμενο ανά 10 τ.μ.
  • Άθληση με ανοιχτά παράθυρα
  • Κλειστό κλιματισμό και κλειστά αποδυτήρια

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να καταλήξει στο ακριβές πλαίσιο για την επιστροφή των αθλουμένων στα γυμναστήρια αλλά και για το πλαίσιο των δεξιώσεων και τον αριθμό των καλεσμένων σε γάμους και βαφτίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστροφή στους γάμους και στις δεξιώσεις θα γίνει με το μοντέλο της εστίασης.

Αυξάνεται το όριο ατόμων σε καταστήματα, εκκλησίες

Παράλληλα, η επιτροπή εισηγήθηκε στο λιανεμπόριο να επιτρέπεται 1 ανά 25 τ.μ. χωρίς ανώτερο όριο, ενώ από 15 Ιουνίου καταργείται το 50% στις λαϊκές αγορές.

Επίσης, στις εκκλησίες θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 15 τ.μ.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 28/05/2021