Υγεία

Κορωνοϊός: Αμετακίνητη η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το AstraZeneca παρά τα περιστατικά που ερευνώνται

27.05.2021 | 17:17

Καμία αλλαγή σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στη χώρα μας αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, παρά τα πέντε επιβεβαιωμένα περιστατικά παρενεργειών που εξετάζονται.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Γιώργος Χρούσος, μέλος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, σημειώνει ότι «είναι 5 τραγωδίες αυτές που βλέπουμε», ωστόσο η απόφαση της Επιτροπής για το AstraZeneca «είναι σωστή».

Σύμφωνα με τον κ. Χρούσο, η απόφαση βασίστηκε στο γεγονός ότι πλέον στη χώρα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια όλων των εταιριών και ο κάθε πολίτης μπορεί να διαλέξει ποιο θα λάβει, σε αντίθεση με την αρχική περίοδο «που έπρεπε να εμβολιαστούν όσο πιο πολλοί όσο πιο γρήγορα».

Ο ίδιος σημειώνει ότι κάθε φάρμακο έχει παρενέργειες, επισημαίνοντας ότι τα οφέλη του εμβολίου είναι πολλαπλάσια των παρενεργειών.

«Αν έχεις κάνει το εμβόλιο έχεις πιθανότητα να μην πεθάνεις», λέει, παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχεις νοσήσει από κορωνοϊό.

«Υποχρέωση ενός γιατρού είναι να πει στον ασθενή ποια είναι τα πιθανά αρνητικά αποτελέσματα και μετά ο ασθενής αποφασίζει βάση αυτού», υπογραμμίζει ο κ. Χρούσος, τονίζοντας ότι «όλα τα εμβόλια έχουν επιπλοκές».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 27/05/2021

Υγεία