Ελλάδα

Δρομοκαΐτειο: Ψυχίατρος καλούσε ασθενείς να μην εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό – Διατάχθηκε ΕΔΕ

27.05.2021 | 18:11

Ένας ψυχίατρος στο Δρομοκαΐτειο καλούσε τους ασθενείς να μην εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, καταφέρνοντας δυστυχώς να πείσει αρκετούς.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο εργαζομένων «Δρομοκαΐτειο», πρόκειται για ασθενείς οι οποίοι φιλοξενούνται σε ξενώνα, εκτός νοσοκομείου, αλλά εντός Αττικής, σε πολυπληθή μάλιστα δήμο. Επιστημονικά υπεύθυνος του ξενώνα είναι ο γιατρός που καλεί τους ασθενείς να μην εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, βασιζόμενος σε συνωμοσιολογικές θεωρίες γύρω από τα εμβόλια.

Όλα άρχισαν χθες το απόγευμα, 26 Μαΐου, όταν ο συγκεκριμένος γιατρός, ο οποίος εργάζεται στο Δρομοκαΐτειο εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια, ξεκίνησε την «αντιεμβολιαστική» του εκστρατεία προσπαθώντας να πείσει τους δέκα ασθενείς που ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν σήμερα το πρωί, να μην το κάνουν.

Ωστόσο, μετά από προσπάθειες του προσωπικού, «8 από τους 10 εμβολιάστηκαν. Γίνεται προσπάθεια να εμβολιαστούν όλοι οι ασθενείς και το προσωπικό».
Ο κ. Γιαννάκος ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του γιατρού, σημειώνοντας ότι «τέτοιες προσπάθειες αμαυρώνουν την προσπάθεια του εμβολιασμού».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 27/05/2021

Ελλάδα