Υγεία

Ανησυχία μετά τα περιστατικά θρομβώσεων – Σε σοβαρή κατάσταση 34χρονη στο Τζάνειο

27.05.2021 | 20:12

Συναγερμός έχει σημάνει στην επιστημονική κοινότητα μετά τα δύο νέα ύποπτα περιστατικά επιπλοκών μετά από εμβολιασμό σε Πύργο και Κεφαλλονιά.

Μια γυναίκα 34 ετών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ενώ ένας 37χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Ρίου μετά από το μονοδοσικό εμβολιασμό του με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Χθες το βράδυ μεταφέρθηκε από τη Ζαχάρω στο Νοσοκομείο του Πύργου, με συμπτώματα αιμορραγικού εγκεφαλικού 34χρονη γυναίκα 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με Astrazeneca.

«Τις τελευταίες τρεις μέρες είχε πυρετό κι έντονους πονοκεφάλους. Αποφασίστηκε να πάνε στο νοσοκομείο. Εκεί έπαθε και την κρίση το κορίτσι ευτυχώς μέσα στον χώρο του νοσοκομείου» ανέφερε ο Νίκος Κοροβέσης, αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και οικογενειακός φίλος

Οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της, ωστόσο η σοβαρότητα του περιστατικού ήταν τέτοια που αποφασίστηκε να διακομιστεί άμεσα στην Αθήνα στο Τζάνειο νοσοκομείο. Οι γιατροί επισημαίνουν πως η 34χρονη εισήχθη με εγκεφαλικό αιμορραγικό επεισόδιο και όχι με θρόμβωση όπως τα μέχρι τώρα ύποπτα περιστατικά.

Οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί και περιμένουν το ΕΟΦ για να βγάλουν συμπεράσματα.

Στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται 36χρονος από την Κεφαλονιά ο οποίος εμφάνισε αιματολογική διαταραχή λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με Johnson & Johnson.

Πατέρας 36χρονου αποκλειστικό ά στο LIVE NEWS ( υποτιτλοι)
Σχετίζεται με το εμβόλιο. 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό παρουσίασε χτες βράδυ κάποια συμπτώματα. Τα συμπτώματα ήταν κάτι αιματώματα και κάτι μουδιάσματα στα χέρια του.

Μάχη για τη ζωή της δίνει η 44χρονη

Η 44χρονη Γλυκερία από την Κρήτη, μητέρα τριών παιδιών έξι μέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca υπέστη θρόμβωση. Εισήχθη στο χειρουργείο και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην Ελλάδα εντοπίστηκαν πέντε επιβεβαιωμένα περιστατικά θρομβώσεων και συνδρόμου θρομβοπενίας σε σύνολο 905.915 εμβολιασμών με το σκεύασμα της εταιρείας AstraZeneca ενώ έχουν εξεταστεί ως ύποπτα περισσότερα από 1500 περιστατικά.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/05/2021

Υγεία