Κόσμος

Πέθανε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ: O πρώτος άνδρας στον κόσμο που είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

26.05.2021 | 13:17

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι τοπικές αρχές δε σταματούν την προσπάθεια επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος. Στο Λας Βέγκας εμβολιαστικό κέντρο άνοιξε ακόμη και σε strip club προσφέροντας «σέξι» κίνητρα στους πολίτες. Την ίδια στιγμή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στη Μεγάλη Βρετανία, ο πρώτος άντρας που έλαβε το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ έφυγε από την ζωή από ασθένεια που δεν σχετίζεται με την πανδημία.

Έφυγε από τη ζωή ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ – Ο πρώτος άνδρας που έκανε το εμβόλιο

Ο άνθρωπος με το εμβληματικό όνομα, αλλά και ένας από τους πρώτους που έλαβε το εμβόλιο παγκοσμίως, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, έφυγε από την ζωή.

Ο 82 ετών άνδρας που υπήρξε ο δεύτερος άνθρωπος που έκανε το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό στην Μεγάλη Βρετανία τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε, και όχι άδικα, πρωτοσέλιδο τόσο στα μέσα της Αγγλίας, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η απίστευτη συνωνυμία με τον Άγγλο ποιητή και θεατρικό συγγραφέα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα έφυγε από ασθένεια που δεν σχετίζεται με τον κορωνοϊό στο ίδιο νοσοκομείο στο οποίο είχε κάνει το εμβόλιο, στο Κόβεντρι.

Ο πρώτος άνθρωπος που έκανε το εμβόλιο στον πλανήτη ήταν η επίσης Βρετανή Μάργκαρετ Κίναν, 91 ετών, η οποία είναι καλά στην υγεία της.

ΗΠΑ: Εμβολιασμοί σε… stripclub

Την ίδια στιγμή στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι αρχές των ΗΠΑ επιστρατεύουν κάθε μέσο για να αυξήσουν τους ρυθμούς του εμβολιαστικού προγράμματος.

Στο Λας Βέγκας εμβολιαστικό κέντρο στήθηκε ακόμη και σε strip club κάνοντας επίκληση στην «λίμπιντο» των Αμερικανών.

Όσοι εμβολιάζονται έχουν παροχές που ποικίλουν. Δωρεάν χορός, μπουκάλια αλκοόλ αλλά και κάρτες μέλους είναι κάποια από τα θέλγητρα που το γνωστό κλαμπ χρησιμοποιεί για να προσελκύσει πολίτες.

Σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότεροι από 130 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/05/2021

Κόσμος