Κόσμος

Νέα «ομολογία» σε βίντεο με την σύντροφο του Προτάσεβιτς Σοφία Σαπέγκα

26.05.2021 | 14:13

Nέο βίντεο - αυτή τη φορά - με την σύντροφο του Ρομάν Προτασέβιτς έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της Λευκορωσίας.Η Σοφία Σαπέγκα φαίνεται σαν να της υπαγορεύονται αυτά που θα πει ενώ δείχνει αναστατωμένη. Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την " κρατική αεροπειρατεία" ο Αλεξάντερ Λουκασένκο διεμήνυσε ότι η Δύση ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές

Η Σοφία Σαπέγκα σχεδόν απαγγέλλει όσα λέει στο βίντεο, που ανάρτησαν οι αρχές της Λευκορωσίας ένα 24ωρο μετά την υποτιθέμενη ομολογία του συντρόφου της Ρομάν Προτασέβιτς.

«Επίσης είμαι συντάκτρια του καναλιού «Μαύρο Βιβλίο» στο Telegram, το οποίο δημοσιεύει προσωπικές πληροφορίες για αξιωματικούς των υπηρεσιών εσωτερικών υποθέσεων.»

Σε αντίθεση με τον δημοσιογράφο, η 23χρονη Ρωσίδα δείχνει καλά στην υγεία της, όμως ο τρόπος που μιλάς δείχνει ότι βρίσκεται υπό πίεση, λέει η μητέρα της.

«Είναι πολύ δυνατό κορίτσι από ηθικής άποψης. Θα τα καταφέρει, θα αντέξει, είμαι σίγουρη γι’ αυτό.»

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται συμμετείχαν στην οργάνωση των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, που ξέσπασαν στη Λευκορωσία μετά τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές του περασμένου Αυγούστου.

Η σύλληψη του Ρομάν ήταν πράξη εκδίκησης για το γεγονός ότι στάθηκε απέναντι στο καθεστώς Λουκασένκο, λέει ο πατέρας του.

«Θεωρώ ότι ο γιος μου είναι ήρωας και είμαι υπερήφανος για εκείνον. Ελπίζω να αποτελέσει παράδειγμα για πολλούς νέους.»

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη σύλληψη των δύο νεαρών, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας χαρακτήρισε ως απολύτως νόμιμο τον εξαναγκασμό του αεροπλάνου της Ryanair να προσγειωθεί στο Μινσκ.

«Όσοι θέλουν το κακό μας από το εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό της χώρας, άλλαξαν τον τρόπο που μας επιτίθενται. Πέρασαν πολλές κόκκινες γραμμές.»

Μετά την Ευρώπη, κυρώσεις εναντίον της Λευρκορωσίας ετοιμάζονται να επιβάλλουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/05/2021

Κόσμος