Πολιτική

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Τσαβούσογλου – Νέες τουρκικές προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο

26.05.2021 | 13:28

Λίγα 24ωρα πριν την άφιξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον οποίο είναι πολύ πιθανό ένα τετ α τετ με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η Άγκυρα ρίχνει και πάλι λάδι στη φωτιά. Ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμεζ προανήγγειλε νεες γεωτρήσεις και έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Μπαχτσελί, επιτέθηκε με σκαιότατο τρόπο στον Έλληνα πρωθυπουργό. Όλα αυτά κι ενώ ο τουρκικός στόλος διενεργεί την άσκηση Θαλασσόλυκος σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συνάντησης Μητσοτάκη Τσαβούσογλου όταν αυτός βρεθεί στην Ελλάδα στις 31 Μαΐου σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, με αυτό το πιθανό τετ α τετ να αποτελεί για πολλούς προπομπό μιας συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ερντογάν.

Έχοντας απλώσει μονάδες του στόλου της κατά μήκος των ακτών της στην παρούσα φάση, στο πλαίσιο της άσκησης Θαλασσόλυκος, η Άγκυρα ετοιμάζεται να ρίξει και πάλι λάδι στη φωτιά εξαγγέλλοντας συνέχεια στις έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια στιγμή με…χρονοκαθυστέρηση είναι η αλήθεια, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογαν προχώρησε σε νέο παραλήρημα στοχοποιόντας τον Έλληνα πρωθυπουργό για τα όσα είπε στις 18 Μαΐου σε τηλεδιάσκεψη με παιδάκια προσχολικής ηλικίας της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο Νίκος Δένδιας από την Ρωσία επεσήμανε τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας.

Με δεδομένο πως στις 31 Μαΐου αναμένεται στην Αθήνα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και με τις ελληνικές θέσεις να έχουν ξεκαθαριστεί με τον πλέον εύγλωττο τρόπο από τον Νίκο Δένδια στην Άγκυρα η ελληνική πλευρά εξετάζει τις πιθανότητες και τα οφέλη από μια ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Τετάρτη και Πέμπτη θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη ο 4ος κύκλος συναντήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ του Ελληνικού και του Τουρκικου υπουργείου Άμυνας σε μια στιγμή που το πρώτο Rafale με ελληνικά διακριτικά είναι γεγονός και που η ελληνική στρατιωτική διπλωματία συνεχίζεται με τον ΑΓΕΕΘΑ στη Σαουδική Αραβία και μια σειρά ασκήσεων με τις ΗΠΑ να λαμβάνουν χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/05/2021

Πολιτική