Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες: Διχάζει η διοργάνωση του Τόκιο

26.05.2021 | 13:39

Έντονος προβληματισμός επικρατεί σχετικά με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων. Πυκνώνουν πλέον οι φωνές για την ακύρωση τους λόγω της πανδημίας ενώ ο Τόμας Μπαχ διαβεβαιώνει πως οι αγώνες μπορούν να πραγματοποιηθούν υπό ασφαλείς συνθήκες.

Κάτι λιγότερο από 2 μήνες απέμειναν για την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ διαβεβαίωσε ότι η διοργάνωση θα τελέσει υπό ασφαλείς συνθήκες.

«Βασική μας προτεραιότητα παραμένει το να οργανώσουμε ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες για όλους. Τους αθλητές και όλους τους συμμετέχοντες. »

Ένα ποσοστό μικρότερο του 5% του πληθυσμού της Ιαπωνίας έχει εμβολιαστεί κατά του Κορωνοϊού, κάτι που συνδυάζεται και με έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα.

Ως αποτέλεσμα, ο χορηγός επικοινωνίας των αγώνων ζητά κατηγορηματικά να ακυρωθεί η διοργάνωση, γεγονός που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα κόστιζε 16,5 δις. δολάρια! Την ίδια ώρα, το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ συνέστησε στους πολίτες της χώρας να μην ταξιδέψουν στην Ιαπωνία.

«Είναι παράλογο να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες τη δεδομένη χρονική στιγμή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος, καμία δικαιολογία για να γίνουν οι Ολυμπιακοί αυτό το διάστημα.»

Ο κύριος Μπαχ τόνισε πως κάτι παραπάνω από το 70% των αθλητών θα συμμετάσχουν εμβολιασμένοι.

Videos & Απoσπάσματα από ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - 26/05/2021

Αθλητικά