Αθλητικά

ΕΟΚ: Ο Αυγενάκης ζητά παρέμβαση Χρυσοχοΐδη – ΕΛ.ΑΣ για τις εκλογές

26.05.2021 | 20:59 Eνσωμάτωση

Στο μπάσκετ, συνεχίζεται το θρίλερ με τις εκλογές της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης.

Με αναφορά του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία και άλλους αρμόδιους φορείς, ο υφυπουργός Αθλητισμού ζητά να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί η διεξαγωγή των εκλογών της ΕΟΚ την Κυριακή στο γήπεδο της Λεωφόρου με δια ζώσης παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επικαλείται την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με την οποία τέτοιες αυθαίρετες πρωτοβουλίες εγκυμονούν εξαιρετικά σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, και τονίζει ότι ουδείς βρίσκεται υπεράνω του νόμου.

Παρόλα αυτά, η ΕΟΚ δεν υποχωρεί. Σε επιστολή της προς την κυβέρνηση και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων αναφέρει πως ό,τι δεν απαγορεύεται ρητά, επιτρέπεται, επικαλείται την απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο τη Δευτέρα νομιμοποιώντας την προσωρινή διοίκηση και όλες τις ενέργειές της, και επισυνάπτει το υγειονομικό πρωτόκολλο, με το οποίο προτίθεται να διεξαγάγει τις εκλογές την Κυριακή στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Πέραν τούτων, η ΕΟΚ ανακοίνωσε πως το Μεξικό, το Πουέρτο Ρίκο και η Σερβία θα είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής μας ομάδας στο τουρνουά Ακρόπολις, που θα γίνει από 18 ως 20 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το προολυμπιακό τουρνουά.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 26/05/2021