Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε για εμβολιασμούς παιδιών από 12 ετών

26.05.2021 | 13:08

Χθες ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες εμφανίσθηκε θετικός στον εμβολιασμό και ακόμη μικρότερων ηλικιών και συγκεκριμένα για τον εμβολιασμό των παιδιών από το γυμνάσιο και πάνω.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στον εμβολιασμό μικρότερων ηλικιών, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «Είναι θετικό ότι εγκρίνονται περισσότερα του ενός εμβολίου και για μικρότερες ηλικίες. Θα συζητήσουμε τον εμβολιασμό από το γυμνάσιο για τα παιδιά άνω των 12 ετών από τη στιγμή που τα εμβόλια εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). Αυτό θα δώσει νέα δυναμική στη διαδικασία του εμβολιασμού.»

Επίσης τόνισε ότι η Κομισιόν έχει εξασφαλίσει συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων για το 2022 και το 2023, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως να χρειαστεί μία ενισχυτική δόση 9-12 μήνες μετά τον πρώτο εμβολιασμό. «Αυτές τις δόσεις, τις έχουμε στη διάθεσή μας», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, ενώ εκτίμησε ότι σύντομα θα φτάσουμε στην Ελλάδα στο επιθυμητό τείχος ανοσίας.

Αναφορικά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε ότι επέμεινε στην αρχή της αμοιβαιότητας, δηλαδή αν η Ελλάδα ζητάει από κάποιον να έρθει με τεστ αντιγόνου, αντίστοιχο να είναι και το αίτημα της χώρας προέλευσης. «Δεν εκτιμώ ότι θα υπάρχουν πρόσθετοι περιορισμοί και όσο η επιδημιολογική εικόνα συνεχίζει να βελτιώνεται και θα βελτιώνεται παντού λόγω των εμβολιασμών, δεν εκτιμώ ότι θα έχουμε τέτοια ζητήματα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/05/2021

Πολιτική