Υγεία

Κύπρος: Τα συγκλονιστικά μηνύματα της 39χρονης λίγο πριν πεθάνει από θρόμβωση

26.05.2021 | 13:12

Ένα ακόμη περιστατικό θρόμβωσης εξετάζουν αυτή τη φορά οι Κυπριακές αρχές. Πρόκειται για τον θάνατο ενός 39χρονου μοντέλου από την Μεγάλη Βρετανία που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας. Η γυναίκα είχε εμβολιαστεί στις 6 Μαΐου με το σκεύασμα της AstraZeneca. Λίγα 24ωρα μετά η ίδια μέσω των social media δήλωνε δημόσια πόσο άσχημε ένιωθε, ενώ από τις 14 Μαΐου η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά.

Η Στεφανί Ντυμπουά 39 ετών από την Αγγλία ζούσε στην Κύπρο όπου εργαζόταν ως μοντέλο. Στις 4 Μαΐου ανακοίνωσε στους χιλιάδες διαδικτυακούς φίλους της με ενθουσιασμό τον εμβολιασμό της κατά του Covid με το AstraZeneca. Δυο μέρες μετά περιέγραψε πώς ένιωσε γράφοντας: «Σήμερα εμβολιάστηκα. Και τώρα νιώθω φριχτά!».

«Νιώθω καλά»

Η 39χρονη επανέρχεται στο Facebook με ένα νέο post στις 8 Μαΐου. Αναφέρει όσα δύσκολα πέρασε μέσα στο τελευταίο 48ωρο και γιορτάζει το τέλος της ταλαιπωρίας της χορεύοντας.

«Δυσκολία στην αναπνοή»

Έξι μέρες μετά η κοπέλα περιγράφει ένα νέο εφιάλτη: «Ξύπνησα καλά και μετά από μια ώρα άρχισα να τρέμω. Πονούσαν όλες οι αρθρώσεις μου, δυσκολευόμουν να αναπνεύσω, κρύωνα ως το κόκκαλο, είχα ζαλάδα κι έντονο πονοκέφαλο».

Το ίδιο απόγευμα και μετά από ένα αρνητικό τεστ Covid μεταφέρεται στο νοσοκομείο της Πάφου.

Η κατάσταση της Στεφανί διαρκώς χειροτερεύει και μεταφέρεται με εγκεφαλική αιμορραγία στο νοσοκομείο της Λευκωσίας. Η τελευταία ανάρτησή της είναι στις 18 Μαΐου με μια φωτογραφία που δείχνει το χέρι της να έχει μελανιάσει από τα τσιμπήματα για εξετάσεις αίματος.

Σοκ από την είδηση του θανάτου

Η είδηση του θανάτου του 39χρονου μοντέλου από θρόμβωση στις 23 Μαΐου προκαλεί σεισμό στα κοινωνικά δίκτυα ενώ εντείνει την ανησυχία στην Κύπρο ύστερα από αλλά τρία περιστατικά θρόμβωσης σε νέες γυναίκες που είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca. Επίσημη τοποθέτηση αναμένεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Φίλοι της Στεφανί συγκινούν με την απόφασή τους να συγκεντρώσουν χρήματα προκειμένου να βοηθήσουν την οικογένειά της να ανταπεξέλθει στα έξοδα της κηδείας αλλά και στα ιατρικά έξοδα που είχαν προηγηθεί.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/05/2021

Υγεία