Ελλάδα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο δάσκαλος που παρενοχλούσε 9χρονες μαθήτριες

26.05.2021 | 13:21

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες ο δάσκαλος σε σχολείο της Νοτιοανατολικής Αττικής ο οποίος συνελήφθη ύστερα από καταγγελίες γονέων ότι παρενοχλούσε μέσω μηνυμάτων ανήλικες μαθήτριες. Οι περιοριστικοί όροι που του επεβλήθησαν ειναι απαγόρευσης προσέγγισης των μαθητριών, που προχώρησαν στην καταγγελία καθώς και κάθε επικοινωνίας με οποιοδήποτε μέσο μαζί τους.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 48χρόνος δάσκαλος σε σχολείο της νοτιανατολικής αττικής, που συνελήφθη καθώς κατηγορείται ότι έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου σε τρεις μαθήτριες του ηλικίας 9 ετών.

«Αρνείται την κατηγορία. Από εκεί και πέρα για να επισέλθω στο τι υποστηρίζει για τα μηνύματα θα πρέπει να μπω στην ουσία της υπόθεσης, θέλω να σεβαστείτε ότι δε θέλω να το κάνω»

Στον εκπαιδευτικό με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα στο 48χρονο απαγορεύτηκε να πλησιάζει τις μαθήτριες στα 500 μέτρα και να έχει οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία μαζί τους με κάθε μέσο ενώ επίσης θα καταβάλει εγγύηση 5.000 ευρώ, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και υποχρεωτικά θα εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο ΑΤ της περιοχής του.

Τα μηνύματα που φέρεται να έστειλε ο εκπαιδευτικός στις μαθήτριες του προκαλούν σοκ.

ΚΑΡΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 48ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑ

-« Είσαι πολύ ωραίο κορίτσι»
– «Τι είναι αυτά που λέτε κύριε;»
– «Μη με λες κύριο, με σκοτώνεις»

Ο 48χρονος δάσκαλος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες.

«Αυτό που έκανα ήταν να απαντήσω στα μηνύματα της μαθήτριάς μου. Το κορίτσι μου έκανε παράπονα για ένα αγόρι, για το οποίο έτρεφε αισθήματα. Της έκανα κομπλιμέντα για να της τονώσω το ηθικό.»

Ταυτόχρονα ζήτησε συγγνώμη που επικοινώνησε με τις μαθήτριες εκτός σχολείου.

«Ήταν λάθος μου. Η επικοινωνία μου με τα κορίτσια δε συνάδει με τη σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή. Δεν είχα σκοπό να παρενοχλήσω τα κορίτσια. Ζητώ συγνώμη από τις ίδιες και τις οικογένειές τους.»

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να θέσει σε αργία τον 48χρονο εκπαιδευτικό

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/05/2021

Ελλάδα