Ελλάδα

Βίντεο – ντοκουμέντο από την εμπρηστική επίθεση στις επιχειρήσεις της συζύγου Χαρδαλιά

24.05.2021 | 13:05 Eνσωμάτωση

Παραλίγο να θρηνούσαμε θύματα χθες τα ξημερώματα μετά την εμπρηστική επίθεση σε δύο καταστήματα στο Βύρωνα που ανήκουν στη σύζυγο του Νίκου Χαρδαλιά.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του διαδικτύου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας φαίνεται περαστικός να σταματά στο σημείο και να προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά στη βιτρίνα που έχουν τοποθετήσει τα γκαζάκια οι άγνωστοι δράστες.

Τη στιγμή εκείνη όμως εκρήγνυται ο πρώτος εκρηκτικός μηχανισμός.

Λίγο μετά τη μία και μισή χθες τα ξημερώματα άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς σε ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα με παιδικά ρούχα που ανήκουν στη σύζυγο του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά

Τα υπολείμματα των εμπρηστικών μηχανισμών βρίσκονται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις των τριών κουκουλοφόρων δραστών, οι οποίοι αφού τοποθέτησαν τους εμπρηστικούς μηχανισμούς έφυγαν τρέχοντας.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση έγιναν πέντε προσαγωγές υπόπτων οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Οι έρευνες στρέφονται σε άτομα του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου.

Οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δύο άτομα πραγματοποίησαν την επίθεση.

Τα υπολείμματα από τους εμπρηστικούς μηχανισμούς βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ενώ οι αρχές επιχειρούν να βρουν το δρομολόγιο φυγής των δραστών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/05/2021