Οικονομία

Κατώτατος μισθός: Πάγωμα ζητούν οι επιχειρήσεις – Αύξηση προτείνει η ΓΣΕΕ

24.05.2021 | 14:37

Την κατάργηση των «παγωμένων» προσαυξήσεων λόγω προϋπηρεσίας ζητεί ξανά ο ΣΕΒ. «Πάγο» και στην αύξηση του μισθού βάζουν οι εργοδοτικοί φορείς επικαλούμενοι τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Σήμερα – καθώς ολοκληρώθηκαν οι εκθέσεις των θέσεων των κοινωνικών εταίρων για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού – έχει προγραμματισθεί – ηλεκτρονικά – προφορική διαβούλευση όλων των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, προκειμένου να εκφράσουν τις θέσεις τους. Η διαβούλευση θα γίνει υπό τον συντονισμό του προέδρου του ΟΜΕΔ και με την συμμετοχή των επικεφαλείς της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ του ΣΕΤΕ και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας η τριμελής επιτροπή σε συνεργασία με πέντε ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες σε θέματα οικονομίας και κυρίως οικονομίας της εργασίας, κοινωνικής πολιτικής καθώς και εργασιακών σχέσεων, θα συντάξει το Σχέδιο του Πορίσματος Διαβούλευσης το οποίο ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουνίου και υποβάλλεται στον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εργασίας. Ακολούθως, μέχρι τέλος Ιουλίου ο υπουργός Εργασίας, θα πρέπει να εισηγηθεί στο υπουργικό Συμβούλιο, τον νέο κατώτατο μισθό.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/05/2021

Οικονομία