Πολιτική

Αποκαλύψεις στην προανακριτική για όσα συνέβησαν λίγες μέρες πριν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

24.05.2021 | 14:38

Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της βουλής που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά. Ο μάρτυρας αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες πριν από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ενώ αποκάλυψε και νέα sms που αντήλλαξε με τον Νίκο Παππά.

Ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στον τρόπο που αποχώρησε από το εγχείρημα των τηλεοπτικών άδειων, λέγοντας ότι τον φώναξαν σε ένα σπίτι η ομάδα του Νίκου Παππά και υπέγραψε την επιστολή αποχώρησής του που συντάχθηκε από τον ίδιο τον πρώην υπουργό.«Με εκβίασαν και τελικά είπα ‘οκ’.», εξήγησε και όπως τόνισε μετά από αυτό τον έδιωξαν. «Μου δώσανε το φιλί του Ιούδα και με έδιωξαν».

Ο μάρτυρας επίσης κατέθεσε νέο SMS συνομιλίας του με τον κ. Παππά στο οποίο ο επιχειρηματίας του ζητά να πάρει τον Σαμέρ Χούρι να πιέσει το Λονδίνο να στείλουν την εγγυητική επιστολή κατά προτεραιότητα γιατί είναι για την ελληνική κυβέρνηση.

Αναφερόμενος δε στη δημιουργία της ιστοσελίδας Documento σημείωσε ότι ο κ. Παππάς του είπε ότι πρέπει να βγει αμέσως εφημερίδα «τώρα, τώρα, τώρα». «Μετά μου λέει ότι πρέπει να βγει με τον Βαξεβάνη τον οποίο δεν ήξερα».

Ο επιχειρηματίας τέλος αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο έφυγε από την εφημερίδα, είπε ότι τον πίεσαν από το Μαξίμου να γράφει για γυναίκες πολιτικών προσώπων, όπως του κ. Μητσοτάκη και Στουρνάρα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/05/2021

Πολιτική