Κόσμος

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal για ερευνητές που είχαν κορωνοϊό από το 2019

24.05.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Αποκαλυπτικό το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι τουλάχιστον τρεις ερευνητές του εργαστηρίου της Ουχάν είχαν νοσηλευθεί με κορωνοϊο από το 2019

Εκθεση των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Wall Street Journal, αναφέρει πως τρεις ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν στην Κίνα ζήτησαν ιατρική βοήθεια σε νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2019, έχοντας συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, μήνες προτού οι κινεζικές αρχές αποκαλύψουν το ξέσπασμα της επιδημίας covid-19.

Οι νέες πληροφορίες σχετικά με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τους μπορεί να πυροδοτήσει νέες συζητήσεις σχετικά με την προέλευση της πανδημίας.

Πρόκειται για κορωνοϊό;

Παρά τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, οι συντάκτες της έκθεσης δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι πρόκειται για κοροναϊό, παρά το γεγονός ότι μιλάμε για ασθένεια σε κινεζικό έδαφος.

Η επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών, Αβρίλ Χέινς, είπε τον περασμένο μήνα ότι «οι μυστικές υπηρεσίες δεν γνωρίζουν πού, πότε ή πώς μεταδόθηκε αρχικά η Covid-19» και η εκτίμηση αυτή δεν έχει αλλάξει, αναφέρουν οι πηγές της Wall Street Journal που μίλησαν για την έκθεση.

Τα νέα στοιχεία πάντως ενισχύουν την πεποίθηση ότι ο ιός προήλθε από φυσικά αίτια, μέσω της επαφής ζώου – ανθρώπου, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα ο ιός να ήταν αποτέλεσμα κάποια ατυχούς διαρροής από το Ινστιτούτο της Oυχάν, όπου οι ερευνητές εξέταζαν νυχτερίδες.

Την ίδια στιγμή,απάντηση στις φήμες ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον κορωνοϊο που παράγεται λόγω του εμβολίου δίνουν κορυφαίοι επιστήμονες.’Οπως θα μας πει η Ιουλία Βελισσαράτου η φημολογία ήταν τόσο έντονη στις ΗΠΑ που οι γιατροί αναγκάστηκαν να δώσουν οδηγίες ότι οι εμβολιασμένοι δε μεταδίδουν τον κορωνοϊο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/05/2021