Υγεία

Μείωση κρουσμάτων & εισαγωγών στο ΕΣΥ – «Τρέχουν» οι εμβολιασμοί

23.05.2021 | 13:04

Αργή αλλά σταθερή αποκλιμάκωση καταγράφει η πανδημία κορωνοϊού στη χώρα μας.

Είναι ενδεικτικό πως οι διασωληνωμένοι έπεσαν για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό κάτω από τους 600 και κάτω από τις 300 οι νέες εισαγωγές (267), ενώ καταγράφηκαν 37 θάνατοι.

Όμως, αυτό που απασχολεί είναι ότι ενώ από τα μέσα Απριλίου και τουλάχιστον για 3 εβδομάδες συνεχώς είχαμε σημαντική μείωση των νέων κρουσμάτων, τις τελευταίες 3 εβδομάδες, δηλαδή από το Πάσχα και μετά, ο ρυθμός αυτός της μείωσης των νέων κρουσμάτων φαίνεται να ανακόπτεται.

Παράλληλα, παρατηρείται μία μείωση της μέσης ηλικίας των κρουσμάτων στα 39 έτη.

Αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να ξεπερνά τα 2.200 ημερησίως, το γεγονός ότι αυτά εντοπίζονται σε πιο μικρές ηλικίες έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάγκη για νοσηλεία, με αποτέλεσμα από την περασμένη Παρασκευή σταδιακά να αποδεσμεύονται δομές που είχαν δοθεί νοσηλείες Covid περιστατικών.

Και τα χειρουργεία, που είχαν ανασταλεί λόγω πανδημίας, έχουν ξεκινήσει και προγραμματίζονται με βάση τις λίστες αναμονής και τις δυνατότητες που αποκτούν ξανά τα νοσοκομεία.

Την ίδια στιγμή, η επιχείρηση «Ελευθερία» έχει πατήσει γκάζια για τα καλά, με περίπου 100χιλιάδες εμβολιασμούς σε καθημερινή βάση. Απόψε η Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσει το ορόσημο των 5 εκατομμυρίων εμβολιασμών.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/05/2021

Υγεία