Ελλάδα

Αυτοψία Mega σε Κορινθία – Μέγαρα: Συγκλονίζουν οι πυρόπληκτοι

23.05.2021 | 13:16

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την απόγνωση των ανθρώπων που βλέπουν τα σπίτια τους να έχουν μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα στάχτης. Το MEGA βρέθηκε εκεί, μίλησε μαζί τους και κατέγραψε εικόνες που ραγίζουν καρδιές.

Η Βαρβάρα Κούκα επέστρεψε σήμερα στο σπίτι της στον οικισμό Ντουράκο Αλεποχωρίου για να διαπιστώσει με τα μάτια της αυτό που της μετάφεραν οι γείτονες. Το σπίτι της κάηκε ολοσχερώς.

Στο καμένο σπίτι την υποδέχτηκε η Αγάπη , το σκυλί της οικογένειας που βίωσε την καταστροφή αλλά ευτυχώς βγήκε αλώβητο από τη φωτιά.

Μια καμένη μπασκέτα θυμίζει τις χαρούμενες μέρες του παρελθόντος, τα γέλια, τις χάρες.

Η θέα της καμένης φύσης από το παράθυρο όμως είναι η θλιβερή σημερινή πραγματικότητα. Η Βαρβάρα και η οικογένειά της μέσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια θα αγωνιστούν να φτιάξουν πάλι το σπίτι τους. Αρκεί που είναι ζωντανοί.

Ο Νίκος εγκατέλειψε το σπίτι μαζί με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά τα ξημερώματα της Παρασκευής. Είναι αγρότης. Σήμερα επέστρεψαν στη μόνιμη κατοικία τους για να δουν την καταστροφή, χωρίς τα παιδιά τους.

Εκτός από το σπίτι, καταστράφηκε και η αποθήκη με τα εργαλεία του Νίκου, κάηκαν οι καλλιέργειες του. Τα μόνα που έμειναν αλώβητα ήταν τα παιδικά παιχνίδια της οικογενείας.

Η φωτιά ξύπνησε μνήμες της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2018 στο Μάτι, όταν και τότε τα Γεράνεια Όρη είχαν παραδοθεί στις φλόγες. Ο Νίκος, η Μαρία η Βαρβάρα και τόσοι άλλοι μπορεί να έχασαν τους κόπους μιας ζωής είναι όμως, όπως λένε, τυχεροί γιατί είναι ζωντανοί και θα φτιάξουν ξανά τις περιουσίες τους.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/05/2021

Ελλάδα