Ελλάδα

Φωτιά στην Κορινθία: «Καλύτερα σήμερα η κατάσταση – Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες», λέει στο MEGA ο δήμαρχος Μεγαρέων

22.05.2021 | 13:14

Στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Μαριλένα Γεραντώνη μίλησε ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο πύρηνος εφιάλτης ίσως σήμερα τελείωσει.

Σε ύφεση βρίσκεται μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα η οποία ξεκίνησε από το Σχίνο Κορινθίας την περασμένη Τετάρτη και έχει κάψει πάνω από 50.000 στρέμματα στα Γεράνεια όρη.

Συγκεκριμένα η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη το πρωί του Σαββάτου καθώς δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες αναζωπυρώσεις.

«Η κατάσταση είναι αρκετά καλή. Παρακολουθώ τα αεροπλάνα να επιχειρούν στο τελευταίο σημείο αντίστασης, στην περιοχή Καλκάνι που είναι δύσβατη. Την έχουν διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα αλλά συνεχίζει να αντιστέκεται. Υπάρχουν κι άλλες διάσπαρτες εστίες χαμηλής έντασης. Υπάρχει αισιοδοξία ότι σήμερα θα τελειώσουμε με αυτό το θέμα», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το αν τα ακαθάριστα οικόπεδα με τα ξερόχορτα αποδείχτηκαν μοιραία, ανέφερε:«Οι περιοχές από τις οποίες πέρασε η φωτιά είναι εκτός σχεδιού, μιλάμε για χωράφια. Μιλάμε για άλλη διαδικασία. Δεν νομίζω πως ήταν αυτό το πρόβλημα. Αν πάρει φωτιά το δάσος και με τους ανέμους η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.»

«Η πιο δύσκολη περιοχή είναι η περιοχή Καλκάνη. Αν βάλουμε σε μια ζυγαριά την τεράστια οικολογική καταστροφή, ένα πανέμορφο βουνό έχει υποστεί τεράστια καταστροφή, είναι ο πλούτος φανταστικός αν βάλουμε όμως από την άλλη ότι δεν είχαμε ούτε ελαφρύ τραυματισμό, τότε θα γύρει η ζυγαριά υπέρ του ανθρώπινου παράγοντα που προστατεύτηκε», τόνισε.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/05/2021

Ελλάδα