Κόσμος

Κίνα: 3 νεκροί και 28 τραυματίες από τα 6,4 ρίχτερ στην επαρχία Γιουνάν

22.05.2021 | 13:32 Eνσωμάτωση

Στην Κίνα τώρα, όπου δύο ισχυροί σεισμοί έπληξαν μεγάλες περιοχές στα δυτικά της χώρας. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν από την ισχυρή δόνηση μεγέθους 6,4-ων βαθμών Ρίχτερ στην επαρχία Γιουνάν ενώ χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, που έπαθαν σοβαρές ζημιές. Στα βορειοδυτικά 7,4 Ρίχτερ έπληξαν αραιοκατοικημένη αγροτική περιοχή.

Η γη σείεται με τρομακτικό κρότο στην επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας.

Πελάτες καταστήματος τρέχουν τρομαγμένοι την ώρα που ο σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών Ρίχτερ «χτυπά» την περιοχή λίγο πριν τις 10 το βράδυ.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, το εστιακό βάθος δεν ξεπέρασε τα 8 χιλιόμετρα.

Κατολισθήσεις μπλόκαραν τις οδικές αρτηρίες.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές καθώς τα σπίτια τους υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Οι τηλεπικοινωνίες ωστόσο συνέχισαν να λειτουργούν χωρίς πρόβλημα. Κάτοικοι της τουριστικής πόλης Νταλί, που βρίσκεται μόλις 25 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο γέμισαν το Διαδίκτυο με βίντεο από την ώρα του σεισμού.

Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες. Σε αυτό το βίντεο τα παιδιά μιας τάξης σε δημοτικό σχολείο αρχικά μπαίνουν κάτω από τα θρανία τους και στη συνέχεια βγαίνουν έξω από το κτίριο.

Λίγες ώρες μετά το σεισμό στην Γιουνάν νέος σεισμός, μεγέθους 7,4 Ρίχτερ έπληξε την περιοχή Τσινγκάι στη βορειοδυτική Κίνα.

Η ισχυρή δόνηση έσπασε σε κομμάτια μια γέφυρα. Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματίες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/05/2021