Ελλάδα

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Κάηκαν σπίτια και δάση – Συγκλονίζουν οι κάτοικοι

22.05.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές, καθώς το μέγεθος της καταστροφής φανερώθηκε την Παρασκευή, έπειτα από μια νύχτα πύρινης κόλασης. Ό,τι αποκτήθηκε με κόπους μιας ζωής, έγινε στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά. Οι κάτοικοι ίσα που πρόλαβαν να μαζέψουν τα απαραίτητα και να φύγουν για να σωθούν.

Ό,τι αποκτήθηκε με κόπους μιας ζωής, έγινε στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά. Η φωτιά ήταν απέναντι, και ξαφνικά βρέθηκε στις αυλές των σπιτιών τους, μέσα στα σπίτια τους.

Ο άνεμος δεν σταμάτησε να φυσά. Ίσα που πρόλαβαν να μαζέψουν τα απαραίτητα και να φύγουν για να σώσουν τη ζωή τους.

Κρανίου τόπος. Εικόνες αποκαρδιωτικές. Το πρώτο φως της ημέρας φανέρωσε το μέγεθος της καταστροφής. Ό,τι απέμεινε χωράει πια στην καρότσα ενός αυτοκινήτου.

Ο Αντώνης ανακαίνισε το σπίτι για να γίνει η μόνιμη κατοικία του, η φωτιά όμως είχε άλλα σχέδια.

Οι αναμνήσεις μιας ζωής έγιναν στάχτη. Έπιπλα, οικοσκευές, παράθυρα που λίγες μέρες πριν είχαν θέα στο δάσος.

Άλλοι έχασαν τα σπίτια τους κι άλλοι τις παραθεριστικές κατοικίες. Περίμεναν πώς και πώς το καλοκαίρι για να τις επισκεφτούν.

Αυτό είναι ότι απέμεινε από το σπίτι της γνωστής τραγουδίστριας Μπέσσυς Αργυράκη. Σοκαρισμένη μιλά για την απόλυτη καταστροφή.

Ο Ηλίας στέκεται μπροστά στο σπίτι των πεθερικών του. Είναι μεγάλοι άνθρωποι, έφυγαν για να σωθούν, κι ακόμη δεν έχουν δει τι άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Τα χέρια τους και τα πρόσωπά τους, μαύρα από τις στάχτες ζώα και σπαρτά χάθηκαν. Χάθηκε το δάσος, το οξυγόνο τους.

Άλλο ένα δύσκολο βράδυ για τους κατοίκους, που κάποιοι θα το περάσουν μέσα στα αυτοκίνητα. Ευχή όλων να μην θεριέψει το βράδυ η φωτιά και να σταματήσει να καίει τις περιουσίες τους, για να ξεκινήσουν και πάλι από την αρχή.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/05/2021